lørdag 18. juli 2015

Nøstebarntrøye til store barn

 Ulike knapper i konstrastfarger - med vilje :) 


Da jeg fikk minsten, fant jeg mange fine strikkeoppskrifter i boka "Strikk til Nøstebarn" - ei helt super bok med mange enkle og fine oppskrifter for oss som liker en litt sånn rufsa strikkestil i det fantastisk lette og ubehandla ullgarnet. 

Jeg pleide alltid å låne boka på biblioteket, men så plutselig fant jeg ut at jeg ville eie den selv siden jeg har vært så fornøyd med oppskriftene. 

I tillegg er det en ting som jeg ikke vet om alle har fått med seg når det gjelder for eksempel de populære undertrøyene, og det er at de kan strikkes til ganske store barn. 

Favoritttrøya kan faktisk strikkes opp til barnet blir 10 år... 
(Se foto under.) 
Du bare endrer på pinnetykkelsen.

Jeg fant av en eller annen grunn ut at jeg ville endre på maskeantallet også...at jeg aldri lærer! Burde fulgt oppskriften, men jeg har et lite gen som sier "Elisabeth, du kan ikke gjøre akkurat som det står i oppskriften. Det er mye lurere å eksperimentere litt selv..."

Heldigvis gikk det sånn tålig greit, men neste gang da skal jeg følge oppskriften!


Drømmer om å ei gang strikke ei til meg selv, men så var det den Skappelen genseren som jeg ENDA ikke er ferdig med. 
(Tragisk, ikke sant? Alle andre ble jo ferdige med sine etter sånn ca noen få uker.. Ja, noen sågar etter noen dager. Tålmodig er jeg nok ikke :)  Håper du får ei superfin sommerhelg, med eller uten lyst til å følge oppskrifter det være seg innen matlaging, strikking, sying eller møbelmontering...
 :) 

6 kommentarer:

 1. Ha ha...der kjente eg meg igjen gitt! Men med meg gjeld det helst når eg lagar mat. Kan aldri følge ei oppskrift frå punkt og prikke! Gjer det nok ofte når det gjeld handarbeid også. Greit at eg likar å eksperimentere - men av og til kan det vere ein fordel å følge oppskrifta.Det kan også ha sine fordelar å like å ekperimentere - slik som når vi ikkje skjønnar bæret og berre må finne på noko for å få det til;)

  SvarSlett
 2. Så flott! Herlig bilde :-) Jeg har en lignende, liten trøye liggende (nesten ferdig ...) i nesten akkurat samme farge og garntype, så det var litt gøy å se :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei - så koselig med en kommentar fra deg :)

   Slett
 3. Så mye fint du lager. Det er kjempe gøy å følge med på siden din :-) Ønsker deg en kreativ uke i sola.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei - kjempekoselig med kommentar fra deg. Takk :)

   Slett