tirsdag 21. juli 2015

Grepa dukkevogn med sengetøyEndelig har jeg funnet frem en skatt jeg fikk kjøpt på loppis for noen år siden. 
Grepa dukkevogn, muligens fra 1960-tallet.

Har spart den til minien ble såpass gammel at hun kan styre den greit, for den er jo så gammel og i så god form at den er ganske verdifull.
Har sett slike gamle dukkevogner selges for mange penger.
De har da en spesiell sjarme? 
:)

Nytt sengesett i skikkelig retro bruktstoff med pipingkant har blitt sydd - et veldig koselig prosjekt. 
Har planer om å sy ei lita veske som kan henge på håndtaket på et eller annet vis, men har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal gjøre det. 
(Noen av dere som leser som har tips? )Av og til må man jo gasse på litt ... ikke bare gøy å være kjedelig dukkemamma som kjører sakte og rolig :) 


12 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅå - så fin vogn! Jeg har min gule vogn fra jeg var liten. Den er ikke like fin og hel, men jeg synes det er veldig koselig. Gudbarnet var her, og ville ha den med ut på tur. Veldig hyggelig, for egentlig er hun ikke så voldsomt interessert i dukker. Mulig at det skyldes at jeg ikke har så mye annet..... <3 Hun trillet av gårde, men så kom hun tilbake. Hun lurte på om det var greit å trille den igjennom en liten vannpytt som lå på stien. Hun altså! <3 Hun fikk beskjed om at det var helt ok, men fint om hun ikke sprutet så mye. Bra det ikke var lillebroren hennes, han ville nok ikke tatt slike hensyn. :-)

  Jeg er ferdig med ferien nå (ja eller kjæresten er ferdig med ferie da) og har begynt å sy litegrann. Holder på med noe dukketøy som jeg syr for en venninne. Skal gis bort til barnebarnet hennes. Egentlig bestilte hun bare to sett, men jeg klarer jo ikke stoppe. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må du vise vogna di på bloggen, Gro. Det hadde vært så gøy å se hvordan en gul versjon ser ut :) Gleder meg til å se dukketøyet du har laget også :)

   Slett
 2. Den vogna er berre så lekker! Forstår godt at du ville vente med å ta den i bruk. Trur denne er maken til den nabojenta hadde og ho er fødd i 1962. Hennar var gul og eg var sååååå misunnelig! Ho fekk den som trøst fordi ho skulle ta mandlane og så slapp ho å gjere det likevel,hi hi. Og det sengetøyet passa perfekt til - heilt nydelig vart det! Har ikkje noko godt forslag til veske men tenker at borrelås må vel vere ein grei måte å feste den med.
  Fekk ein ide akkurat no men veit ikkje om det let seg gjere, hi hi...! Ser for meg ei veske forma som ein gammaldags ransel om du skjønnar - sånn litt firkanta og klaff over - og med hemper som du festar borrelås i og henger rundt handtaket. Håper du forstår for eg er visst ikkje verdens beste i å forklare har eg forstått:)
  Lykke til i allefall, du får nok til eitkvart! Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skjønner hvordan du tenker. Det er en veldig god ide´ som er mindre innvikla en det jeg først hadde tenkt - skal tenke videre på den :)

   Slett
 3. Så kjekt å ha en slik gammel skatt i så god stand. Det nye sengesettet passet så godt til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig kommentar, Birgitte :)

   Slett
 4. Noe så herlig! Både jenta og vogna og sengeklærne!

  SvarSlett
 5. Kjempeflott vogn, med nydelig sengetøy!
  Hva med en veske med lang, passelig bred "reim" som du kan feste trykknapper som kneppes rundt håndtakets nedadgående stenger. Mener min første Simo stelleveske fra 2005 hadde en slik løsning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en god ide´- tror min vognveske også var slik - rart sånn som jeg glemmer ting. :)

   Slett
 6. Hvor er det dog en SMUK vogn! Og ved du hvad, jeg har just købt mig en brugt Grepa barnevogn til Hilde, den er vist fra 1968. Det er den smukkeste barnevogn jeg nogensinde har set. Jeg måtte bare eje den. Og billig var den tilmed. Men et decideret fornuftigt køb var det nok ikke, for det første er liggemålet kun 70 cm (Hilde er vel nogle og 80 cm) og så står den på Færøerne (!). Men der er noget med at den skråner ud for oven, så mon ikke den kan blive 80 i liggemål med en tyk madras og hvis man så også ligger lidt på skrå, så går det vel nok ;-) Og min mor bor jo på Færøerne, så jeg kan jo bare tage den med hjem næste gang jeg kommer forbi, selv om den vist ikke så nemt kan klappes sammen (hvis overhoved). Ellers må vi tage færgen hjem med den og overveje endnu en baby ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hørtes ut som et supert kjøp - jeg håper du viser den på bloggen :) Færøyene - høres spennende og eksotisk ut , og enda en baby er kanskje en mulighet? :) :)

   Slett