fredag 19. desember 2014

Bursdagsjenta


Bursdagsjenta - superfornøyd! 
Nytt dukkehus (bruktfunn pussa opp), gratulasjonskort (bruktfunn), Elsa Beskows bok "Okke, Nutte og Pillerill"(ny), sovedukke(ny)og "gullskjørt"(nytt). 

Hvert av mine tre barn har nå fått ei Elsa Beskow bok til 4-års dagen. Jeg er så glad i de koselige og fantasifulle historiene og fine tegningene. Her kan du lese litt om Elsa Beskow og her se fine illustrasjoner hun har tegnet. 
Denne boken om Okke, Nutte og Pillerill er på rim. 
Et spennede lite eventyr :) 


Danseskjørt selger de mange steder. Denne flinke bloggeren sydde selv til datteren. Jeg skulle gjerne gjort det, men så for meg at jeg kom til å slite med alle lagene...

MeMini har solgt dem til 450 kroner, men dette er ikke et lurere kjøp i forhold til om arbeiderne/syerne som har laga dem er sikra god lønn og gode arbeidsforhold. 

Tekstilindustrien er jo slik at billige og dyrere merker produseres av de samme syerne på de samme fabrikkene. 

Derfor valgte jeg å handle på Ebay. Her kan du skrive inn søkeordet "tutu skirt" og velge blant alle slags farger. 
Dette skjørtet kosta 123 kroner inkludert porto.
Her et julerødt et.


Jeg pleier alltid å gi barna bursdagskort på bursdagen. 
Her skriver jeg litt om dem det året, og så sparer vi på dem i en eske. 
Hvert barn har hver sin boks til bursdagskort, tegninger og ting de har laga i barnehagen osv. Jeg tenker det kan bli hyggelig når de blir store. 

Kortet jenta mi fikk, er mer enn 50 år gammelt og brukt før i England. Jenta som fikk det første gang, er dermed rundt 50 år. Litt gøy å tenke på. Det stod bare navnet hennes, Kathy, skrevet inn med pen  håndskrift. På en annen plass har jeg skrevet vår hilsen til minsten vår. 

Kortet er kjøpt på Etsy hos denne dama. Hun har bare de flotteste vintage kortene jeg vet om. Kan sitte å kikke på dem i lang tid jeg, herlige motiv! 

Fineste vintage bursdagskortet :)

Tips: Har du lyst til å pynte på barnerommet med et slikt gammelt motiv, er det jo bare å gå på jakt på nettet, kopiere bildet, lime det inn i Word og skrive det ut med fargeprinter.  

3 kommentarer:

  1. For ei heldig bursdagsjente som fekk så mange supre gåver! Skjørtet er kjempeflott...visste ikkje at slike er populære no. Men så har eg heller ikkje slike små dansesnupper i hus :) Kortet var heilt skjønt...huskar slike frå min barndom.
    No nærmar jula seg med raske skritt og her i huset er det stort sett vasking og pynting som står igjen. Mannen har lovt å hjelpe meg med julevasken så då går det nok unna:) Kom akkurat igjen frå ein fantastisk julekonsert så julestemninga er i allefall på topp!
    Ønsker deg fine dagar fram mot jul. Klem.

    SvarSlett
  2. Forsinket tillykke til din store lille pige fra mig :-) Sikke nogle dejlige gaver - og jeg elsker idéen med det lidt personlige kort, der fortæller en historie om året, der er gået. Det vil være herlig læsning senere i livet <3 KH L

    SvarSlett