lørdag 27. desember 2014

Applikasjon


Skjørt sydd av brukte tekstiler. 
Dongristoffet var et gardin jeg fant for lenge siden. Har mange ganger angra på at jeg ikke kjøpte begge gardinlengdene, for stoffet er genialt å sy ulike ting av. 

Jeg hadde lyst til å leke meg litt med applikasjon. Fant et fint bilde i en gammel tegnebok. Kopierte motivet over på matpapir. Klippet så ut hver enkelt bit. 

Fant stoffet jeg ville bruke til motivet. Strøk på vliesofix på baksiden, og klippa ut de små bitene av hvert enkelt stoff. Deretter var det bare å lime på bitene ved hjelp av strykejernet og sy tett sikksakk rundt hver bit. Dette var ganske tidkrevende siden det var mange små biter. 

Det siste som ble gjort var å brodere et øye for hånd. 
        Minstene er veldig glad i det jeg syr til henne. 
     I hele høst har jeg  kost meg med å se at hun trives veldig       
       godt i klærne og med lekene sydd "AvMeg" .
                      

    Skjørtene jeg har sydd nå til jul har hun brukt hver eneste dag.   
                            

Jeg vil sy et fjerde skjørt i denne snurremodellen som jeg har lett etter en stund, og som to av leserne var snille og hjalp meg til å finne igjen.  

 :) 

10 kommentarer:

 1. Det vart då eit skikkelig herlig skjørt! Det er så gøy å applikere! Litt pirk er det då, men likevel så gøy at det er verdt arbeidet. Eg har også brukt motiv frå malebøker men eg tegner berre direkte av på vlisofix frå maleboka, del for del. Legg på ein liten overlapp eller "sømrom" der delane "møtast". Då er det lettare å sy fint med sikksakk.
  Du har gjort ein kjempefin jobb med applikeringa av jenta...augene er veldig fine!
  Kjekt at ho vil bruke det du lagar....det må då vere veldig inspirerande!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Alva. Jeg ble fornøyd med øynene, men nesa ble en del større enn på originalen. Men - da passer den bedre til familien vår - vi er sterke på neser ;)
   Det med å tegne rett på vliesofixen var jo et godt råd - sparer et "steg" på veien mot målet da :)

   Slett
 2. Det var litt av en flott applikasjon!

  SvarSlett
 3. Mye arbeid, men så ble det utrolig fint da! Du har vært flink med de små ekstradetaljene. Det tar tid, men er det som gjør det så flott.

  Det er hyggelig at hun liker klærne du syr. Håper det varer LENGE. Jeg håper på det samme med mine tantebarn, gudbarn osv.

  Jeg har ryddet bort symaskinen, men gleder meg til å få den på plass over nyttår. Da skal jeg sy ferdig et lappeteppe, og gi det bort i 5 års presang mot slutten av januar. Gleder meg! (Koser meg i julen også altså! Men det er rart å ikke sy litt også.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er symaskinen fremme det meste av tida nå. Snart må jeg rydde den vekk :) Gleder meg til å se hva du syr etter nyttår :)

   Slett
 4. Sikke en fin idé og så smukt udført :-)

  SvarSlett
 5. Wow, så fin! Takk for at du forklarer fremgangsmåten, selv om jeg tviler på at jeg ville klart det like pent som deg ;) Du velger så fine figurer, stoffer og farger, så kombinasjonen blir kjempefin :)

  SvarSlett
 6. WOW WOW WOW! Hvor er den bare blevet flot! Jeg er helt vild med applikationen :-))))) Godt gået (eller syet, om du vil). Elsker applikationer.... :-D KH Lilly

  SvarSlett