torsdag 9. februar 2012

Middag

Knipsa et bilde av noe jeg er veldig glad i : grønnsakssuppe / lapskaus med salt kjøtt...

På en skikkelig kald vinterdag smaker det så godt. 
Er dessuten stor fan av middager der jeg kan hive alt oppi EI stor gryte (i stedet for mange gryter) samtidig med at jeg kan gjøre andre ting mens maten lager seg selv etter at den er tatt i gryta...

Jeg følger aldri noen oppskrift. Jeg hiver bare oppi poteter, gulrøtter, kålrabi, løk, purre (av og til) og trimmings(kokt,salt kjøtt). Dekker med vann. Koker til grønnsakene er møre. (Mindre vann = lapskaus.) 

Ungene elsker det også :-) 
Det enkle er ofte det beste!

Hva er din middagsfavoritt i vinter?

10 kommentarer:

 1. Nam, nam! Lapskaus er alltid godt:)
  Brukar ikkje løk/purre i min, men gjerne litt kål. Av og til har eg i salta svineknoke i staden for salta lammekjøt - knokekjøt er mykje billigare. Og så må det vere røkt kjøttpølse i lapskausen vår:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å høre hvordan andre gjør det. Salte svineknoker - nam!! Vi bruker også kjøttpølse av og til :-)

   Slett
 2. Så deilig. Det varmer med en god lapskaus på en kald vinterdag. Kanskje jeg må ønske meg noe slikt namnam til morsdagsmiddag? :)

  SvarSlett
 3. Mm, så kjempegodt ut! Alltid populært med grønnsakssuppe hos oss også! Med pølser og enten salt kjøtt eller kjøttboller. Jeg er veldig glad i fårikål! Og det er heldigvis gutta mine og!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fårikål - supergodt det også :-)

   Slett
 4. Genial middag som de aller fleste liker og tåler,både store og små:o) Også er det så kjekt at man kan lage i stoooor kasserolle slik at man kan varme opp dagen etter:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, og så blir den ofte bedre neste dag :-)

   Slett
 5. Heisan
  Hadde gjerne satt meg til ditt middagsbord, jeg elsker sånn mat og særlig på kalde vinterdager. Det er topp å putte alt i samme gryte.
  Ha en koselig senkveld!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett