fredag 14. oktober 2011

Dukkeboken


Denne lå igjen på et loppemarked. 
Jeg syntes den var gøyal til 2 kroner.... 


Den inneholder oppskrifter på en hel dukkefamilie og garderoben deres. 
Noe syes, noe strikkes og noe hekles.


 I tillegg til oppskrifter og mønster har forfatteren laget en liten fortelling rundt familien. De gifter seg, får barn, drar på ferie, feirer jul osv. Jeg kunne godt tenke meg å strikke en slik familie, litt dukketøy og så lese boka for barna. MEN - jeg har en del foran på min "to do list" så dette er bare et "kanskje" prosjekt...
:-)

Boka er fra 1969.

I år har Arne og Carlos kommet ut med en ny strikkebok , og denne har  oppskrifter til en haug med ulike strikkedukker med tilbehør. Jeg kikket i boka og ble positivt overrasket. Syntes den var mer spennende inni enn forsiden vitnet om. Kanskje et tips til alle dere strikkeglade der ute? (Kikk på videoen nederst på linken hvis du vil få et inntrykk av boka/dukkene deres.)

6 kommentarer:

 1. Fikk litt lyst på strikkedukkeboken til Arne og Carlos jeg! Men, har som deg en litt lang liste med ting jeg har lyst til.

  Vi får se.... :-)))

  SvarSlett
 2. Så herlig bok :o) Sikkert kjempefint med en hel dukkefamilie med garderobe og det hele :o)

  SvarSlett
 3. Det er morsomt med slike småting, som er raske å lage. Det går jo an å lage litt nå og da innimellom alt det andre, og tilslutt har du hele familien:-) Ja, den strikkeboka til Arne & Carlos har jeg også sett på. De guttene der er utrolig sjarmerende og inspirerende. Jeg var på et inspirasjonsforedrag med dem for ett år siden, og etterpå har jeg vært en stor fan:-) God helg:-) Hilsen Anne Lise

  SvarSlett
 4. Jeg hadde vært overlykkelig hvis min mamma hadde laget sånne dukker og lest om dem i en bok! Kjente et øyeblikk at jeg hadde lyst til å være liten igjen ;) God helg til deg!

  SvarSlett
 5. Den der var skikkeleg artig då! Heldige du:)

  SvarSlett
 6. ååååå!
  akkurat slike dukker (nisser) strikket moren min til meg for mange mange år siden! Og jeg er sååå glad i dem, de får alltid hedersplassen i stua til jul!

  Liker ansiktene, så koselige og snille.

  klem!

  SvarSlett