mandag 17. oktober 2011

Hjelmlue


Fant et lite sett med kjøkkenbrikker på Fretex - eplemønstret. 
Hadde litt mykt uglestoff i flanell og bånd liggende. Tenkte at jeg ville prøve å sy ei slik hjelmlue som er så populær hos en del av sybloggerne. 
Mønsteret jeg brukte var fra Gynter, selvsagt :-)


Jeg valgte å tegne av størrelse 2 år selv om jenta mi ikke er 1 år enda. Tenkte at dersom jeg ikke klippa sømmonn så ville lua passe i tillegg til at nå slipper jeg å tegne av og klippe nytt mønster til neste høst! 

Latskapen lenge leve, men det endte opp veldig greit. 
Lua ble litt stor, men jeg synes det er lurt at den rekker langt ned i nakken og godt rundt ørene og i panna. 


I tilfelle noen lurer: Jeg driver å leker meg litt med blogg "looken" min... (Jeg er jo skytte, og vi går fort lei og vil ha forandring...) 
Har nå blogget i snart tre måneder. Merker at det er litt avhengighetsskapende. Får abstinenser når dataen er ute av syne. Og så er det jo utrolig fint når noen legger igjen noen ord.

 Kom over flaggtelleren. Ble veldig overrasket over hvor mange utenlandske personer som finner bloggen min. Har lært meg noen nye flagg i det siste, og det er jo topp :-)

Satte inn den google oversetteren mest for gøy. Den oversetter jo heilt inni natta mye feil, men det er i grunnen litt morsomt å lese innleggene på f.eks. engelsk, dansk og tysk, synes jeg da.... (Man får jo ofte den beste morroa når man lager den selv, jeg er en enkel sjel ;-)

Jeg liker mange ulike typer blogger, for det er jo mye likt å se hos f.eks. interiør bloggerne. Merker at jeg liker best de bloggerne som lager fine ting som de viser (så jeg kan bli inspirert), men også de som får meg til å le eller tenke over noe fordi de er så flinke til å skrive. 

Dette med følgere og sidevisninger er også interessant. Jeg kan ikke helt forstå noen av de tallene som enkelte blogger har her. Så mange følgere og sidevisninger - det virker helt sprøtt :-) 
Jeg får vel begynne å lokke med en slik "gibort" greie jeg også skal det bli noe på meg ;-)
10 kommentarer:

 1. Kjempe fin lue.
  Du har ein flott blog. Vil nok komme mange lesere her etterkvart:)
  No ropar symaskina på meg!!!!!!!

  Ha ein kreativ dag!

  SvarSlett
 2. å, for et fantastisk eplestoff! Utrolig tøff lue, den likte jeg Ü Har klippet det mønsteret selv. Må nok prøve meg på det snart. Synes du er flink Ü
  Det med antall lesere og sidevisninger ser jeg også litt på, må innrømme det. Å ha "gi-bort'er" eller dele mønster og lignende kan ha stor effekt. En annen ting som har effekt er å være flink å kommentere. Jeg er ikke det, men merker en oppgang når jeg tar meg sammen og faktisk kommenterer i noen av de fantastiske bloggene som finnes.

  SvarSlett
 3. Hei,
  Du har fått en kjempefin blogg. Vet du hvorfor jeg liker din? Jo, nemlig akkurat det du skriver. Du har variasjon i innleggene dine, og du skriver bra - og du vil formidle noe! Jeg synes også mange blogger blir like... og til dels intetsigende i lengden. Men, man må jo også tenke på hvem man skriver for. hvem skal din blogg fenge, eller er det mest for en selv? Alle må jo finne sin stil. Jeg tror nok også at det å være flink til å kommentere er viktig for å nå ut, men jeg er ikke så flink til det....må skjerpe meg litt;) Uansett, lykke til - jeg liker din blogg! Håper forresten du fikk boka i dag:) Klem

  SvarSlett
 4. Dååne for det eple stoffet! Kombinasjonen med Blafre var perfekt. Takk for hyggelig kommentar! Som jeg kunne sagt det selv. Retro stoff ruler!! He, he.
  I forhold til kommentarer og følgere; jeg prøver å kommentere når jeg har lyst og ikke fordi jeg synes jeg må. Jeg har tenkt litt over akkurat det og det har blitt viktig for meg. Det det er så mye må ellers i livet:) Jeg er heller ikke så opptatt av antall følgere, men av å dele prosjekter, gi og få tips og råd. Rett og slett følge folk jeg liker og som gir inspirasjon. Også er det fint å kunne lære av hverandre her da. Nå har du for eksempel minnet meg på at jeg må ta turen til Fretex snart. Også må jeg sy en sånn lue til:)

  SvarSlett
 5. Har skullet lese dette innlegget hele dag men stadig blitt avbrutt. Hver gang har jeg lest første setning sli: Kjøpte et par kjøkkenbriller. Har lurt så fryktelig på hva de der brillene var xD

  blei flott hjelmlue, og veldig lurt til småtasser. Har blågga ca like lenge som deg, er veldig enig i det du sier om blågging; ekstremt arti med kommentarer. deilig med inspirasjon, men detter av lasset når det kommer til interiør :)

  SvarSlett
 6. å å å å det er det SØTESTE!!
  me like!!

  SvarSlett
 7. He he, kjør gibort, ja, da kommer folk som bier. Eller hva det nå heter.
  Men sånn seriøst - jeg tror jo lenger du blogger, jo større leserskare får du. Og så blir det vel litt tilfeldigheter- det finnes faktisk utrolig mange gode blogger her ute. Sånn krampe- "lik meg!", "stem på meg!" "bli min følger!" osv osv er ikke så sjarmerende, synes jeg.
  Lua var knallkul! Så der har du noe å gi bort:)

  SvarSlett
 8. Hvordan fikk du tak i den translate-dingsen?!
  skulle gjerne hatt en slik.

  hilsen enda en enkel sjel:)

  SvarSlett
 9. Det eple var kjent... Hvor hadde vi det...Gardiner, sengetrekk eller hadde vi rett og slett sånne brikker? Er den flotte lua ett produkt av våre brikker? Who knows? Gøy!

  Ps: Bruker du Windows Live Writer når du blogger, eller fikser du kanskje bildene i redigeringsprogram?

  Brukte WLW men no har det slått seg vrangt, kjedelig...

  SvarSlett