Min lille 8-årige spøkefugl har tulla med mamma - jeg kan love at jeg skvatt til da jeg titta ned på denne skiva en trøtt morgenstund. Dette er IKKE satt i scene for bloggens skyld :-)
I tillegg til at jeg er opptatt av kreative sysler så er jeg også veldig interessert i sunn mat. (Jada, observante lesere ser selvsagt at det er en skive servelat på bildet over, for av og til feiler jeg også ;-)
Av flere ulike årsaker så har jeg latt være å spise sukker og gjær i snart 15 år, så godt som.
(Nå er det kanskje ikke lengre så spesielt, men for 15 år siden var det ikke vanlig.)
(Nå er det kanskje ikke lengre så spesielt, men for 15 år siden var det ikke vanlig.)
Å ikke spise sukker er neste umulig. Ikke fordi det er så godt, men fordi det er sukker i de utroligste ting.
Visste du for eksempel at:
1 ss ketchup inneholder 1,5 sukkerbit ?
1 ss Lærums syltetøy inneholder 3,5 sukkerbiter?
1 Polarbrød inneholder 2 sukkerbiter?
1 porsjon Sweet and Sour saus inneholder hele 16,5 sukkerbiter?
Det er masse sukker i de fleste chipstypene?
Kyllingfileten du kjøper kan være sukret?
Det er masse sukker i de fleste chipstypene?
Kyllingfileten du kjøper kan være sukret?
Ordet som skulle fått meg til å hive denne pakken tilbake i frysedisken er jo "marinert". Det betyr som regel "trøbbel", men kiloprisen blindet meg vel for det triste faktum.
Jeg er veldig glad i majones, men den inneholder jo også sukker. Glad ble jeg da jeg kom over denne enkle oppskrift på hjemmelaget majones uten sukker. Før har jeg laget majones og stressa med å helle oljen i en tynn stråle mens jeg har vispet. Det slipper man her.
Det tar faktisk bare to minutter å lage den, og den smaker supergodt.
Jeg har funnet oppskriften hos Une (kobling). Hun har funnet en super video av hvor enkelt det er å lage den. (Bloggen hennes er veldig fin dersom du er opptatt av kosthold uten sukker, melk og hvete.)
Du trenger :
2 eggeplommer
2 ss vann
saft fra en halv sitron
1-2 ts dijon-sennep
1 ss havsalt + litt pepper
2,5 dl olje
Nå kan du bare snurre film og imponere med å lage din egen supre majones på to (!) minutter :-)
Huff...egentlig vil jeg ikke vite slikt, vil være lykkelig uvitende og naiv om alt som følger med i maten vår, men..
SvarSletttakk, skal jammen meg kikke litt bedre etter, dette var "ekkel" lesning! ;-)
Oj, ikkje akkurat "fun facts" dette nei... Er i ein fase der eg prøver å bli meir bevisst på kva eg og borna (og mannen!) et, så takk for nyttig info! (Slike edderkoppar er visst veldig kjekt å skremma meg med også, eg hyler like fælt kvar gong...)
SvarSlettjeg vil heller ikke vite sånt!
SvarSlettjeg vil leve lykkelig i min sukrede lille boble :o)
og edderkopper på maten, nei takk!!
jeg hadde hoppet i taket.
Huff, sukra kyllingfillet hadde jeg ikke tenkt over...Artig med edderkopp på maten;)
SvarSlett:-)
SvarSlettJa, det er utrolig hva det finnes sukker i.
SvarSlettHadde blitt vettskremt om jeg, litt morgentrøtt, hadde funnet en slik edderkopp på frokosten min!
Heldigvis er hjemmelagde sauser, supper, marinader osv MYE bedre enn ferdigpakninger:-) (jeg lever også med sukkerfritt kosthold:-))
SvarSlett