søndag 11. september 2011

Gynther til voksne


Denne kom ut i 1981. 
Feil tiår :-) , men det er også her mange enkle og greie oppskrifter jeg kunne tenke meg å prøve ut. 

Boka er lånt på biblioteket. 

Det hadde jo vært gøy å sy noe til meg selv også da. 
Likte spesielt godt denne enkle tunikaen : 


Dette skjørtet var også fint:


Synes ikke det er så mange bloggere som syr til seg selv. Det er noen skjerf nå og da, men ellers blir det som oftest til barna ....
Noen som har sydd noe fint i voksenstørrelse der ute?  
:-)


11 kommentarer:

 1. Hej och tack för kommentaren inne hos mig! Jag har sytt en tunika till mig själv av ett gammalt påslakan för ett tag sedan. Jag har även sytt sommar byxor.... det är jätteroligt bara man kommer över spärren ;-)

  /Lotten

  SvarSlett
 2. Hei Lotten :-) Så gøy. Ja, jeg vil også prøve meg på noe. Tror disse mønstrene er ganske greie og enkle. Må bare tenke ut hva slags stoff som skal bli offer for saksen :-)

  SvarSlett
 3. Det har du jo helt rett i. Jeg har bare sett Ida fra Ida og Muskatt som har sydd "voksen klær".
  Hadde jeg bare kunnet sy.... :D

  SvarSlett
 4. Voksenklær er gøy å sy, jeg har sydd både bukser og skjørt til meg selv:-)
  Jeg har også Gynther-boken, og jeg har tenkt til å teste ut buksemønsteret der. Det er greie og enkle mønstre og fordelen med å sy til seg selv er at det er lett å tilpasse plaggene. Synes du skal sette i gang:-)

  SvarSlett
 5. Hei på deg:-) så koselig at du var innom bloggen min for da fant jeg deg...må selvsagt bli følger her. jeg syr til meg selv og har et par uferdige ting liggende. Har den siste tiden holdt mest på med å få ferdig ting og tang rundt om i huset, men gleder meg til å sy voksenklær...elsker vintagemodeller fra 40, 50 og 60-tallet og har samlet opp en del mønster på det. Men så er det vanskelig å finne fint stoff som passer til disse modellene. Har vært på Stoff og Stil og lett, men finner aldri noe der. På Etsy fant jeg et fint vintagestoff jeg kunne tenkt meg å sy kjole av, men så blir det dyrt både med toll og porto i tillegg. Kanskje du vet et sted man finner vintagestoff eller noe som ligner, som er fine å sy klær av? Hilsen Anne Lise

  SvarSlett
 6. Visste ikke engang at Gynther hadde en voksen-sy-bok!
  Tusen takk for kommentaren i bloggen min. Da fant jeg deg, og kan følge bloggen din videre. Fantastiske stoffer du viser frem Ü

  SvarSlett
 7. Hei:-) Så hyggelig at var innom bloggen min, så jeg fant deg. Ante ikke at det fantes så mange bøker av Gynther! Jeg har lett etter den med barneklær men har bare funnet den i danske nettbutikker - men hei! Biblioteket var jo smart. At jeg ikke har tenkt på det. Syr endel til meg selv også. Liker Burda-bladene. Det blir jo mest nåtidens mote. Har kjøpt endel 60- og 70-talls kjolemønster fra Etsy. De har jeg såvidt begynt med. Veldig artige og enkle snitt:-) Men det går jo med endel meter med stoff... :-)

  SvarSlett
 8. Mathilde: Å sy er ikke så vanskelig. Det er bare å prøve seg litt frem - begynne med enkle ting i starten :-)
  Skrekk o Gru: Ja, jeg får jo prøve meg :-)
  Fargevandring: Hva slags stoff er du på jakt etter? Hørtes spennende ut!
  Guro: Skal bli fint å følge deg også :-)

  SvarSlett
 9. Jeg har sydd en topp til meg selv! Eller, jeg klippte bare av en singlet og sydde på retrostoff istede! Den har jeg ikke vist frem på bloggen enda! bedre å sy barneklær, for da går det ikke med så mye stoff! Hehe!

  SvarSlett
 10. Heisann. Se der gitt. Den boka kjøpte jeg i -81. Hyggelig gjensyn. Sydde da flere plagg i den, bl.a skjorter til kjæresten. Med kinakrave.

  Står i bokhylla mi enda. Tror jeg må finne den fram igjen. Og kanskje la meg inspirere til å finne fram symaskinen igjen?

  SvarSlett
 11. Syr masse til voksne. Kjoler er gøy. Sjekk ut dragemamma på facebook, så finner du bilder! Fin blogg du har :-D

  SvarSlett