fredag 19. august 2011

Høsten-mimring og litt pynt.

Jeg er så utrolig glad for at min mor alltid har vært flink til å ta vare på ting fra da jeg og mine brødre var små. Å ta en tur opp på loftet der hjemme er alltid stor stas. Guttene mine synes det er like moro som skattejakt, for de finner alltid noe gøy. Sist jeg var hjemme (kaller fremdeles mitt barndomshjem for "hjemme" :-)  fant jeg frem min gamle barnehagesekk fra 1977... 


På 1970-tallet passet de fleste mødrene sine barn når de var små, men her jeg bodde var der også en musikalsk barnehage hvor barna kunne gå tre-fire timer noen dager i uka. Det var stor stas å komme hit, for vi fikk leke med mange barn og spille musikk. Siden vi var der rundt lunch tid så hadde vi vel med oss litt mat og drikke i vår lille sekk. 


Å få egen sekk med navnet mitt skrevet i var veldig stor stas, og jeg blir ganske blank i øya når jeg kikker oppi denne nå i dag. 
Det var topp å være barn uten en bekymring i verden og det som skulle til for å være lykkelig var en liten rød sekk ! 


Her har en liten kanin fått plass i sekken. Den fikk vi i gave til vår lille tulle av en snill venninne. Kaninen er kjøpt i Kristiansand Dyrepark og jeg var skikkelig imponert over at den var laget av økologisk ull, bomull og kirsebærkjerner. Det stod også på lappen som fulgte med at "chili, hvitløk og naturlig såpe har tatt plassen til giftstoffene i produksjonen." Knalltøft sier jeg da! 
Dyreparken er et fint sted å gå nå som der ikke er så mange turister. Vi kommer nok til å ta en tur en av helgene nå.


Elsker disse månedene og denne årstiden høyere enn alle de andre! Naturen bugner av bær, frukt og sopp -helt uten sprøytemiddel i de fleste tilfellene. Digg! Rognebær må jeg alltid plukke med meg når jeg  er på tur. De pynter fint opp og her i min lille "Fiducia -lookalike". Jeg synes egentlig denne er finere enn originalen. Kjempefornøyd med den. 

5 kommentarer:

 1. Så koselig at din mor har tatt vare på denne :) Artig å ha slike minner .Tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg :) Og lykke til med bloggen !
  Hilsen Janne som ønsker deg god helg :)

  SvarSlett
 2. Liker bloggen din og tankene rundt hvordan du vil ha den:)
  Jeg hadde en rød sekk i plast jeg:) Men foreldre mine tok ikke vare på den:(
  Så artig du syr klær til Tjorvendukka som jenta di skal få:)
  Velkommen som fersk blogger, dette er morsomt å drive med:)
  Blir følger selvfølgelig:) God helg fra Trine:)

  SvarSlett
 3. Mine første kommentarer -nå ble jeg glad! Takk skal dere ha begge to :-) Ja, jeg er så takknemlig for at mamma har tatt vare på disse gamle tingene. Prøver å huske litt på det selv også - så mine barn om 25 år kan finne litt på loftet de også :-) Men får bli en balansegang mellom å spare på litt uten at det blir overfylt for en husholdning i dag har jo så masse...
  God helg til dere også :-)

  SvarSlett
 4. Også ble jeg følger nummer 1:) HURRA:)

  Trine:)

  SvarSlett
 5. Jippi-en fast følger-nå må jeg vel nesten prøve å poste noen innlegg fast da :-)

  SvarSlett