tirsdag 23. august 2011

Epler i lange baner!Hva er det med eplet som er så appellerende?
Jeg tror det må være noe med formen og kanskje at vi har fine minner knyttet til det?


Selv husker jeg epleplukking hos mine besteforeldre, herlige lune eplekaker med krem, eplebåter til snacks, eplemos til tilslørte bondepiker (en av mine favorittdesserter) og eplecider på glassflasker etter at min far hadde levert epler til pressing.


Historien min flinke lærer på barneskolen fortalte har jeg heller ikke glemt: Om gutten som gikk på epleslang. Han ble selvsagt tatt. Og da han så som voksen skulle søke jobb og kom på jobbintervju - hvem andre satt der og skulle ansette? Jo, selvsagt mannen som hadde tatt ham på fersken.
Vi i klassen snakker enda om denne historien (over 20 år seinere) med et smil rundt munnen. Moralen var klar, og vi ble skremt: Aldri mer epleslang!

 12 kommentarer:

 1. Herlige epleting, jeg samler også på alt med epler:) men det MÅ være gammelt ja;)
  Artig historie, men fikk han jobben?;)

  klem fra Trine:)

  SvarSlett
 2. Så herlig :) Jeg vil også ha flere epleting ! ;) Stilig fat og glass. He he epleslang har jeg vært på en gang , det var et veddemål . Mannen som bodde der var VELDIG streng . Vi ble ferska , han sprang etter oss. Aldri mere ;)

  Klem fra Janne

  SvarSlett
 3. ELSKER eplemønster, men hvorfor det vet jeg ikke.
  Har altfor lite epleting ser jeg nå... sukk..

  SvarSlett
 4. Hei! Så bra du la igjen en kommentar så fant jeg bloggen din også! Spennende med skolestart ja :) Og jeg ser vi har samme epledille :D Ha en fortsatt fin kveld!! Klem.

  SvarSlett
 5. Gult hus i svingen: Ja, jeg skulle også gjerne hatt gamle epleting, men det er sabla vanskelig å finne. Det eneste jeg har fått tak i er glasset uten lokk-kjøpte det på loppemarked :-) Mener å huske at gutten IKKE fikk jobben :-)
  Skjerstad: Lurer på om noen enda går på epleslang? Har ikke tenkt på det, men det virker som om barn i dag har nok så de ikke gidder det lengre..?
  Whtebite og Randi - koselig med besøk og kommentar :-)
  God kveld til dere alle :-)

  SvarSlett
 6. Hmm.. Eg burde hatt noko å samla på, kanskje epler er tingen? FINE dei som du har:)

  SvarSlett
 7. Hei, så fin blogg du har. Nydeligste eple boksene;) Legger meg til som følger hos deg jeg, for her var det jo så mye fint å lese. Ha en fin fin uke videre og velkommen til å klikke deg inn på bloggbesøk hos meg også om du har lyst. Hilsen Wilhelmines blogg.

  SvarSlett
 8. Her var det mange fine epler i ulike former!

  Takk for koselig kommentar. Og grattis med ny fin blogg:-)

  SvarSlett
 9. Åh, de kakeboksene...og DET fatet. Snadder :)

  SvarSlett
 10. Hei:) Så gøy at du har begynt å blogge da! Håper du har fått bruk for stoffene du kjøpte av meg og at du har laget noe fint:) Legger meg til som følger - ble det forresten Danmarkstur på deg? Klem fra Lill

  SvarSlett
 11. Burkarna med äpplen är så himla fina. Man blir glad av dom! Vet du vart dom kommer ifrån?

  /Johanna

  SvarSlett
 12. Så fin blogg du har! Skikkelig retroinspirasjon :) ha en super kveld1

  SvarSlett