søndag 25. september 2011

Retro barnebøker


Denne boka hadde jeg da jeg var liten. Min bok ble så mye brukt at sidene gikk fra hverandre. Stor var gleden da jeg kom over samme bok nå nylig. 


Boken under fant jeg også i en bruktbutikk. Den viste seg å være helt lik den over, bare forsiden var ulik... 


Denne boken må ha samme illustratør - liker tegningene kjempegodt. Damen som har tegnet de skjønne tegningene heter Felicitas Kuhn.

Synes mange av de nye billedbøkene ikke har så fine bilder. Jeg er nok gammeldags...Hvilke barnebøker er du glad i?

12 kommentarer:

 1. Fantastiska böcker!
  Önskar att barnböcker såg ut lite mer så nu för tiden.
  Kram!

  SvarSlett
 2. Herlig!! Det er jo så masse fine gamle barnebøker man kan få tak i billig på loppis. Utrolig dekorativt på barnerommet + at det selvsagt er masse fine historier og bilder for barna:) Jeg er veldig glad i de gamle Disney-bøkene.
  God søndagskveld til deg.

  SvarSlett
 3. Takk for koslig kommentar, skal tørre å prøve meg på noen av de modellene i boka ja. Det var til og med hjelp til hvordan en skulle rette opp feil som gjerne oppstod - slikt kan en like :)

  For noen fine bøker du har funnet forresten! Jeg ELSKER de illustrasjonene. Hun nederste med hatten husker jeg så godt å ha beundret i en bok da jeg var barn :)

  SvarSlett
 4. Heisan
  Så herlig at du har beholdt noen av dine egne barnebøker! Fin nostalgi og fullt brukbare enda.
  Selv er jeg veldig glad i Ludde-bøkene og Albert Åberg samt Barbapappa da..
  Mamma Mø var også populær serie for gutta mine, da de var litt midre.
  Ha en fin dag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 5. Herlig :) Vekker gode minner . Jeg hadde den 10 god natt eventyr , og en til i denne serien :) Så fine bilder . Og flotte stoffer du har i innlegget under her ;)

  Fin uke ønsker jeg deg :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 6. Å, ja! DEN husker jeg! Særlig tegningene i den:) Husker særlig den jenta som er i mamma sitt klesskap. Og om jeg ikke husker feil er det ei jente med tannverk også der inne?
  Hm... lurer på hvor den er;)

  SvarSlett
 7. Å, så gøy. Den nederste boka hadde jeg, antakelig fins den fremdeles på loftet hos min mor. Kjenner "urge" til å dra på oppdagelsesferd!

  SvarSlett
 8. hei på deg, koselige bøker du har da. Jeg selv var en skikkelig Astri Lindgren jente, bare elsket ALLT!!! Klem W

  SvarSlett
 9. Martha:Den boka hørtes super ut - jeg har ikke sett en slik bok med tips til hvordan man kan rette opp feil. Lurt :-)
  Sang Tao: Tror det er flere bøker i den serien, for jeg synes også å huske den historien om tannverk, men det må være i en annen bok :-)
  Une: Dra på oppdagelsesferd! Gøy å se de gamle tingene igjen :-)
  Wilhelmine: Ja, Lindgren er jo bare i en egen særklasse når det gjelder innholdet. Disse bøkene liker jeg best for tegningenes skyld. Kjøpte faktisk i går "Lotta fra bråkmakergata" - super!

  SvarSlett
 10. Hei! :)

  Jeg innbiller meg at jeg hadde en av disse bøkene da jeg var lita. Er det en historie hvor et barn har putta en ert i nesa i en av disse bøkene? Og en historie om Jon Blund...?

  SvarSlett