mandag 13. juli 2020

Sommerkaker


Deilig utsikt og
 sommerbakst. 

Alltid stas å bake kakemenn til jul. 
Fant ut en ny vri i år - sommerkaker med samme deigen.

Kom over noen søte kakeformer - ananas og blomst.

Lagde lys kakemenndeig pluss handla oransje konditorfarge.




Minsten storkoste seg med å pynte med oransje melisglasur. 

Hun fikk lov å ta med seg en boks med kaker på piknik 
"i det grønne" 
sammen med 
hyttevenninnene sine. 

Hun ble populær :-) 


Neste gang vil jeg bruke saften fra ananas i stedet for vann i melisglasuren. Tror det kunne vært en litt spennende smak...


onsdag 24. juni 2020

Drikk naturen!





Deilig hjemmelaga syrinsaft er ferdig og står og frister i kjøleskapsdøra.

Nå er det hylleblomstene som godgjør seg i kjøleskapet og skal bli den neste saften.

Barna liker å blande disse med Farris så det blir som brus. 
Veldig friskt og godt når det er veldig varmt. 

Her er oppskriften og jeg bruker samme metode for å lage hylleblomstsaft.

Veldig enkelt. 
Lite bry. 



tirsdag 12. mai 2020

Tilda


Til jul fikk minsten et tøystykke med påtrykt dukke som hun kunne klippe ut og sy sammen. 
Det gikk veldig fint å klippe ut dukka og sy rundt mange av delene. 
(Jeg tok meg av sømmene med mye "svinger".)

Hun dytta inn fyllet, og moret seg med å tegne et hjerte og en hjerne som hun mente dukka måtte ha inni alt fyllet... 

Det var jeg som rota det til da jeg fant på at dukke skulle ha med navnelappen. 
Den ble sydd feil vei, men pytt pytt, som dattera mi sa. 
Hvem bryr seg? 

Hun er veldig fin sånn.
Utrolig avslappa.
Har hun på ulike sokker, eller genseren på vranga, sier hun ofte det samme:
Mamma, ingen bryr seg - jeg går sånn som jeg vil! 
Det er jenta si det! 

Så utrolig glad for at vi har henne nå som guttene er blitt større.
Kan ikke helt forstå at eldstemann er blitt 17 år, og mellomstemann skal konfirmeres til høsten.

Årene - de galopperer av gårde! 






fredag 8. mai 2020

Luftepauser og hvitveis


Fremdeles masse hvitveis i skogen.
Fant noen fine med sterkt rosa skjær.
Enkle og fine i bukett.

Har vært fint å ha hjemmekontor sammen med barna i disse Coronaukene som har vært.
Har tatt småturer ut i skogen for å ha "friminutt".

Nå er det tilbake til "hverdagen"... 
savner barna. 

Glad for at kveldene blir lengre og lysere og sommeren er rett rundt neste sving...



fredag 3. april 2020

Blåveis


Coronakrise, men allikevel påske. 

Ble så glad da jeg fant ei skråning full av blåveis.
Det var like mye blått som grønt og brunt. 

Så søte, men de står ikke lenge i vann.
  
Nesten for galt å plukke dem, men minsten måtte ha med seg noen.

Naturen er en skatt.
Vi må komme oss ut. 

Granskog med mosedekke. 
Minsten: Mamma, det er bare så fint....
Og det er jo sant...



onsdag 18. mars 2020

Coronatid og litt sying






Lettvinte dukkebukser - ett enkelt mønsterark. 
Lettere blir det ikke. 
Økologisk stoff fra Stoff og stil. 

Minsten leker ikke så mye med dukkene, men nå i disse Coronatider bruker hun en mye større del av det hun har på rommet.
Hun må jo leke på egen hånd da vi ikke kan ha besøk. 
Til og med legoen er kommet frem igjen. 

Jeg rydder for harde livet. 
Vi skal sammen rydde vekk en del hun har vokst fra, gi bort eller kaste. 

Jeg er en samler, og har kasser med barnetegninger og annet fra barna var små.
Har tenkt at nå som jeg har hjemmekontor og bruker mindre tid på pendling, kan jeg bruke pendletida til å få rydda litt ekstra godt. 
Pluss dytte inn litt sying også ......
:-) 


onsdag 22. januar 2020

Little Green Kitchen rullekake med rødbete


Rødbeter... hva kan de brukes til? 

Ser dem stadig blandt de økologiske grønnsakene som selges i matbutikken jeg vanker, men aldri før har jeg følt at rødbeter, det vil jeg kose meg med i kveld...ikke før jeg kjøpte denne her boka.

Fantastisk koselig bok jeg handla med meg på tur i Sverige. 
Fine oppskrifter som passer godt til både barn og voksne. 
Alle rettene er nydelig og tydelig fremstilt.
God veiledning.


Har blant annet laga ei lekker rullekake med rødbete, dadler, mandler, kokos, potetmel, en dæsj vanilje (eget forslag), melk og bakepulver. 
Utrolig saftig og god - og helt uten sukker. 
Kun dadler gjør kakebunnen søt. 


  

Slik så den ut i boka....
Min versjon ble litt mer "rustikk" og "håndlaga" :-) 




Alle barna likte den. 
Fylte den med usukra rørte jordbær, litt blåbærsyltetøy og usukra kremfløte med vaniljepulver. 
Det skulle være kremost, men hadde bare kremfløte. 

Ble veldig godt, og alle barna heiv innpå. 
Ingen merket noe til rødbeten :-) 
Fin smak av kokos, mandler og rørte jordbær.
Denne kommer jeg garantert til å lage igjen. 



Andre lekre retter i kokeboka er for eksempel: 


"Salt karamel freak-shake" med både blomkål og avokado.


Wrap med peanuthummus og gulrøtter.



Vil snart lage denne grønsakslasagnen for jeg synes det er mye styr med de tradisjonelle som man må ha flere lag og sauser. Fint med en der man bare hiver alt i samme "saus" :-) 


onsdag 15. januar 2020

Hjemmelaga lekehus


Sjarmerende og hjemmelaga.
Fin gjenbruk og fint å slippe å kjøpe langreiste leker fra Asia. 

Lekehuset kan lages av pappesker. 
Det står i det danske bladet Hendes verden, og der finner du også sjablonger her. 





mandag 30. desember 2019

Glem tre ting på en gang...




Vil dele et lite tips - om disse søte små "kinderegg" erstatningene - jeg er stor fan. 
Jeg som er glad i papp, synes figurene er fine å samle på. 
Mye mer digg enn de grusomme plastlekene i Kindereggene. 
Det følger også med informasjon om hvert dyr. 

Veldig pedagogisk. 

I tillegg er det økologisk sjokolade og en helhetlig tenking bak hele den vesle bedriften i England. 
Digger hele konseptet!

Jeg snubla over dem på Helsekostbutikken her jeg bor - sikkert mulig å få dem inn på din nærmeste Helsekostbutikk
Her kan du lese mer om dem.
(Jeg får ikke noe for å reklamere for dem, jeg bare digger dem :-) 


Tre ting på en gang som et Kinderegg? 
Enda bedre:
1. Økologisk sjokolade
2. Bærekraftig innpakning uten plast 
3. Bærekraftig innpakning uten aluminium 
4. Leke som enkelt settes sammen 
5. Lærdom om dyr



søndag 29. desember 2019

Egersund servise



Disse har jeg hatt liggende på loftet. 
Fant dem på søpla - før da det var et rom på søpla der folk satte inn ting som andre kunne ta gratis... 

Mine besteforeldres hverdagsservise hadde dette mønsteret, bare i sterkere blå. 
Før dro jeg ofte innom dem på vei hjem fra skolen, og da vanka det ofte middag og dessert - for de hadde alltid dessert. Gjerne en eller annen fruktpudding... plommepudding eller sviskepudding...

Og etterpå skulle de sove middag og jeg kunne ligge i en stol med tilhørende puff og sove litt jeg også - med et deilig fluffy teppe over meg...
Fine minner...

 Planen var å selge serviset, men det er litt brysomt med alle delene som gjerne skal sendes i posten.

Fant ut at vi kan heller bruke dem selv. 
Koselig og jeg liker godt mønsteret og fargene. 





Det enkle er ofte det beste




Sløv saks?

"Klipp" over et glass noen ganger ...

fungerer som bare juling :-) 



Bruker fremdeles gammelt servise... til deilig havregrøt. 
Spiste det veldig ofte da barna var mindre - fikk lyst på det nå i juleferien. 
Rørte økologiske jordbær, smørøye, kanel, rosiner og litt melk langs kanten så grøten blir raskere kald. 

God og veldig enkel frokost. 


torsdag 26. desember 2019

Bakepakke


En veldig enkel julegave som også falt i smak:
Muffinspakke! 

Kjøpte inn en ferdig sjokolademuffinsdeig. 
(Kunne selvsagt miksa deigen selv, men når tida er knapp tyr man til lette løsninger...) 
Putta deigen på et passelig stort, tomt glass. 
Skrev ut et bilde av en søt muffins på kopimaskinen. 
Klippa ut og limte det på med melk. Ja, du hørte riktig. Ei annen bloggdame tipsa meg om dette, for hun hadde alltid så mange fine syltetøyglass med hjemmelaga etiketter. 
Hun fortalte at hun hadde fått tipset av noen som fortalte at dette var vanlig praksis i "gamle dager". 
Funker veldig bra. 

Kjøpte også inn kakepynt, en liten slikkepott som minsten kan ha når hun flytter for seg selv - til "brudekista :-) :-) og muffinsformer. 

Pynta en lapp med glansbilde og skrev fremgangsmåten på baksida.