lørdag 14. november 2015

Miljøvennlige julegaver 1Jeg stakk plutselig hodet opp av alt stresset jeg har levd i en stund nå, og fikk øye på at vi nærmer oss  desember med superskritt. 

Fikk veldig behov for å begynne å tenke på julegaver. 

Var innom en liten butikk i Kristiansand som selger mange lekre kortreiste og en del økologiske produkter. 

Denne såpa lå på disken.
Selv om den var dyr, kunne jeg ikke dy meg. 
Såpestykket var digert, og laga av ei dame i Kristiansand. 
Kortreist altså. 

Fikk lyst til å lage noen innlegg fremover med miljøvennlige julegavetips.

Nå er det tida for julemesser og liknende, og jeg oppfordrer alle til å handle lokalproduserte varer, økologiske varer og/eller lage noe selv. 

Her altså hjemmesydd toalettveske av tekstiler som har levd et tidligere liv som noe annet sammen med et kortreist såpestykke.

Har du begynt på julegavene i år? 


9 kommentarer:

 1. Har begynt på julegaver ja. <3 Har strikket sokker, sydd veske, sydd barneklær, sydd små poser til kabler og sånt du tar med på tur, sydd Kleenexetuier, sydd bag til sengetøy, for de som har det med på tur. Skal sy litt mer barnetøy og kanskje strikke litt mer. Har kjøpt noen få ting også, men mest hjemmelaget.

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow, skulle ønske jeg kjente ei som deg så kunne jeg få noen hjemmelaga :) Mange supre ting å få :)

   Slett
 2. Bra oppfordring! Prøver å følge den mer og mer for hvert år.
  Jeg sier til meg selv at når Farsdag er over, da er det på tide å tenke jul, men har jeg gjort noe med det enda? Neida! Men takk for påminnelsen :)

  SvarSlett
 3. Tak for inspirationen. Om to uger begynder jeg at blogge igen (efter en længere pause pga. uddannelse og arbejde), og så er det også min hensigt at skrive om juleforberedelser. Bl.a. om hjemmelavede julegaver, og jeg glæder mig til at gå igang - både med juleforberedelserne og bloggen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Super, Christina. Jeg gleder meg til å se hva du legger ut :)

   Slett
 4. Har begynt å tenke ja....men ikkje så mykje handling endå. Bruker ofte å lage julegåver men i år får eg ikkje gjort det. I tillegg til plagene i hovudet så er også handa mi er verre igjen. Mannen greidde å ramle ned frå eit tre han skulle felle og knekke handleddet så no går han med gips og eg må køyre og gjere alt som han avlasta meg med og det går utover arma mi. Det er så gale her i huset at eg kan snart ikkje anna enn le:) Har planar om å lage litt spiselige gåver, det brukar å vere populært. Har samla litt fine glas og boksar frå bruktbutikken som eg kan fylle med litt forskjellige godsaker. Prøver å ikkje kjøpe gåver som er unyttige og miljøskadelige. Såper og sånne ting er supre gåver. Går nok for litt slike ting i år:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff da, ikke greit å brekke håndleddet. Håper det gror fint og at du også blir bedre. Det er først når kroppen ikke fungerer som den skal, at jeg husker å tenke på hvor glad jeg bør være for at jeg kan gjøre det jeg ønsker... Spiselige gaver er supert. Jeg har også vurdert det. Får se om jeg lager selv eller kjøper spiselige ting - det kommer an på om tida strekker til :)

   Slett
 5. Skønt stykke sæbe! Igen en gave jeg ville blive lykkelig for at modtage :-)
  Ja, det er jo faktisk utroligt at tænke på, at de lokale og håndlavede varer ofte koster MEGET mere end masseproduceret, ofte forurenende og kemisk giftigt, ting og sager der kommer langt fra det Kina og lignende. Ligesom dig betaler jeg også gerne mere for at støtte lokal arbejdskraft og ikke mindst være med til at sikre MINDRE forurening pga. lang transport. Der er så mange faktorer, når man virkelig begynder at tænke over, hvor de ting vi køber kommer fra....GODT du deler ud af dine gode tips! :-)

  Jeg linkede til LUSH på dit indlæg omkring deodoranter og brystkræft. Ved godt at du har allergi overfor perfume, som de jo godt nok bruger - men derudover er LUSH meget bevidste om dyrevelfærd, øko, fairtrade og ikke mindst miljø (de laver mange 'faste' produkter, så de ikke behøver flasker til opbevaring - og al deres plastik er i øvrigt genbrugt).... ;-))))

  Og ja, jeg er gået i gang med julegaverne. De hjemmelavede. Første pakke til Skotland er klar til afsendelse...og så er jeg i gang med en grypelappeproduktion!

  SvarSlett