tirsdag 5. august 2014

Kom skal vi lese



Det er gøy å skifte ut innholdet i tallerkenhylla på minstens rom med jevne mellomrom. 
En stor "Kom skal vi lese" bok med mange ulike historier illustrert av Gyo Fujikawa fra bruktbutikken har fått hedersplass nå. 


Boka har noen av de tradisjonelle illustrasjonene i farge som Gyo er så kjent for, men det er også flere fine blyant/tusj tegninger. 
Fin, skravert katt - liker streken og måten å tegne på. 



Jeg har også sydd noen bukser i sommer. 
Her er en av dem. 
Det blå stoffet er solid, fin bomull kjøpt på bruktbutikken. Jeg er blitt flinkere til å kjøpe vanlige basisstoffer brukt, og ikke bare de med masse mønster. Jeg trenger dem blant annet til ulike klær med lommer på. Det jo greit å ha ensfarga eller rolig mønstra stoff, dersom lommene skal være litt sprelske :) Har en plan om å sy noen fine kjoler med lomme på også - hodet er fullt av ting jeg gjerne vil sy … 
:) 

Det blå stoffet kjøpte jeg en liten bit av ei som hevda det var brukt, men da jeg fikk det i posten så det nytt ut. Ikke det jeg ønska, men jeg var nok litt for godtroende. Dermed ble det "nye" lommer. 





4 kommentarer:

 1. Skønt med fornyelse blandt bøgerne. Bukserne er blevet rigtig fine, og du har ret i, at det er godt også at købe ensfarvet stof, så man netop ikke kun har en masse spraglede stykker, der ikke passer sammen, fordi de "vil noget forskelligt". Tak for inspirationen! :-)

  SvarSlett
 2. Virkelig søde bukser. Vi er så heldige at vi har arvet en masse fine bøger fra en nabo, der havde børn i 70´erne - det er jo guld.
  K.h.
  Christina

  SvarSlett
 3. Koselige barnebøker! Ser eit par stykker der som eg huskar frå eldstemann var liten.
  Og buksa vart kjempefin, herlig fargekombinasjon! Ja ein treng også ein del nøytrale stoff i stofflageret. Lett å falle for dei sprelske og fargerike men ein treng nesten like ofte dei meir nøytrale til kombinasjon.

  SvarSlett
 4. Sikek en skøn bog med meget fine tegninger. Jeg kender ikke den illustrator, men har som du ved samme passion for smukke børnebøger :)

  Jeg savner også vores tallerkenrække til børnebøger, som er hjemme i Danmark. Den glæder vi os til at bruge igen - og vi har fundet mange gode og fine bøger her i New Zealand, som vi skal have med hjem :)

  God dag!

  Kh. Mirjam

  SvarSlett