fredag 18. juli 2014

Total retro
For noen uker siden fikk jeg ei utrolig hyggelig melding 
i e-posten. 
Det var en tidligere blogger som hadde en kjole som hun selv ikke fikk brukt, og som hun tenkte ville være midt i blinken for meg. 

Tenk så snill :) 

Litt etterpå dumpa den fineste retro kjolen ned i postkassa. Jeg var raskt til å ta den på, men oj - den var innmari trang. Jeg fikk den på, men armhullene var altfor trange så blodsirkulasjon ble det smått med, og bryster - selv de minste - ble totalt flatklemt … 

Heldigvis kunne jeg klippe av remsene med stoff rundt ermene og erstatte dem med behagelig ribb. 
Kjolen hadde også noen små legg rundt det høye livet, og disse måtte sprettes opp i ryggen. 

 Nå gjenstår bare å ha mot til å blomstre ut i offentligheten  :)Takk til dere som kom med gode tips om halsondt. Det er gøy å se andres kjerringråd :) 
Formen i dag er mye bedre så mitt stalltips til alle som virkelig vil bli friske raskest mulig: Kutt ut all sukker (som forer betennelse i kroppen) og hiv innpå ett pressa fedd med hvitløk (som motarbeider betennelse i kroppen) hver dag man er syk. 

Jeg presser er fedd oppi et halvt glass vann: Lar det renne ned halsen. Så drikker jeg raskt etterpå et helt glass vann. Ja, det lukter, men det blåser jeg i. Dersom alle i huset spiser ei brødskive med salami, så kjenner ingen lukten siden salami jo også inneholder hvitløk. Det er det rare med hvitløk - at man kjenner ikke lukta dersom man selv også har spist litt :) 
Hos oss tar alle hvitløk når de er syke, og vi er sikre på at det forkorter sykdomsperioden.


Når det gjelder kald eller varm/lunka drikke, så strides nok de lærde. 
Jeg har lest og erfart at det er lurest med iskald drikke (som Alva nevnte :) Bakterier trives godt i varme, så dersom man peser nedpå med varm drikke(fort lunka) så er det noe som bakteriene liker. 
Gå heller for så kald drikke som mulig.  
Jeg leste et kjerringråd fra en mann om å drikke vann med isbiter  så raskt som mulig for å ta knekken på bakteriene i halsen.


Honning er jo også bakteridrepende og brukes utvortes på sår som ikke vil gro. Jeg har også lest at det fungerer bedre enn vanlig hostemedisin når man sliter med hoste. Jeg kan dessverre ikke bruke honning. Det inneholder for mye "sukker" for meg.

5 kommentarer:

 1. Oj oj oj for ein kjole!!! Den er då berre heilt skjønn! For nokre fargar og for eit herleg mønster, diggar den skikkelig:)Den tør du nok gå i, eg hadde gladelig gjort det! Lurt å sette ribb i ermane. Rart så trange armhulene er på alle kjolar frå 60 - 70 talet....var damene annaleis i fasong den gongen? Fleira av kjolane etter mi mor har eg måtte forandre der for at dei skulle passe.
  Godt at forma er bedre og at kjerringråda virker:) Mi erfaring er iallefall at iskaldt vatn hjelper og lindrer.

  Ønsker deg ei flott helg! Her er det meldt tropevarme igjen:)
  Klem frå meg.

  SvarSlett
 2. Hvor er den bare fin!

  Kh
  Anna

  SvarSlett
 3. knallfin! heldig heldig :)

  SvarSlett
 4. Så lekker kjolen er til deg:) Og så flott du fikk den til å passe. Klart du kan blomstre i den:) Selv skal jeg til en blomsterbutikk i Trondheim snart og blomstre. Tusen takk, gledelig overraskelse........

  SvarSlett