torsdag 8. august 2013

Finsk design

Det har blitt noen få loppemarked i sommer. 

Vanligvis pleier jeg ikke å kjøpe noe på auksjonene som gjerne er der, men i sommer stod jeg helt bakerst og kikka. Plutselig holdt auksjonarius denne herligheten i hånda. Ingen sa noe så jeg heiv meg inn med en 50- lapp. Da var der selvfølgelig noen andre som også begynte å by, men jeg vant budrunden som endte på 200kr. Da hadde jeg sommerfugler i magen, for jeg ante ikke om kjelen var fin inne eller et rusta vrak. 

Ble litt skuffa først. Den var ikke fin, men etter en runde med noen kjerringråd her hjemme, ble den god som ny. 

Jeg visste at kjelen var finsk Arabia Finel. Jeg trodde det var Kaj Franck, men noen mener det er Raija Uosikkinen. Begge var designere hos Arabia. 
Har sett noen lignende kjeler bli solgt for tusenlappen. 
Kjelen min skal jeg selvsagt bruke. 
(Som noen kanskje har fått med seg, liker jeg godt oransje;) Kjelen er  sterk rødoransje med lysere oransje blomstermønster.


Eg likar! 
(= "Me like" eng.)
Jeg prøver i det små å motvirke at det engelske språket tar over for god norsk. Selv om jeg ikke har nynorsk som hovedmål, synes jeg det er mye tøffere enn bokmål :)

9 kommentarer:

 1. Skikkelig tøff kjele! Kan godt forstå at du ville ha denne :) Vi har induksjon, så vi kunne nok ikke brukt den til annet enn pynt... Ha en fin fredag :)

  SvarSlett
 2. Åh hvor er den smuk! Der var du virkelig heldig;-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlett
 3. For ein knallstilig kjele! Flott at du vann bodrunda og at du fekk den så rein og fin! Og så likar eg veldig godt at du prøvar deg på nynorsk i staden for engelsk! Eg og kan nok finne på og slenge på nokre engelske uttrykk men no skal eg vere meir bevisst(eller medviten som det heiter på nynorsk:)) Har av og til lurt på om bokmålsbrukarane synest det er "traudigt" å lese det eg skriv sidan eg brukar nynorsk, så det var hyggjeleg å sjå at du synest det er tøft med nynorsk iallefall:)
  Fin fredag og god helg!
  Klem.

  SvarSlett
 4. For et kupp! Knallstilig!

  God helg!

  SvarSlett
 5. Ja, denne måtte vere midt i blinken for deg:)
  Kjekt at du set pris på nynorsken:) Eg blandar nok inn eit og anna bokmålsord.Det er fordi nokre av nynorskorda er vel gammalmodige, og at skrivemåten er langt frå orda eg brukar i tale.

  SvarSlett
 6. Så fin kande - og virkelig sjovt at se den her, for jeg har netop for en månedstid siden købt præcist den samme kande. Du kan se den her: http://aebleblomstblog.blogspot.co.nz/2013/08/thores-5-ars-fdselsdag.html

  Jeg var også heldig at finde den billigt - og hernede i New Zealand :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlett
 7. Jag tror inte att det är Kaj Franck. Jag frågade i en retrogrupp på facebook och fick den här länken. Supersnygg oavsett såklart!
  http://www.laatutavara.com/eng/index.php?page=product&id=19845&ryhma=0&aliryhma=0

  mvh ewa

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for informasjonen. Nå vil jeg rette opp informasjonen med en gang :)

   Slett
 8. 200 kr for dette funnet er det ikke noe å si på! :)

  SvarSlett