fredag 2. januar 2015

Salg


På nyttårsaften tok familien en tur innom Fretex. 
Det var posesalg. 
En pose full av klær kosta 100 kroner... 

Handler man på Fretex, gjenbruker man jo klær og det er positivt miljømessig. I tillegg kan klærne kjøpes ferdig krympa. Den langerma t-skjorta som jeg er mest fornøyd med i klesskapet, er Fretex funn. Som regel krymper jo bomull når man vasker det og passer sjeldent mine lange lemmer etter noen vask. Utvalget er stort og variert, og det er billigere enn å kjøpe i en vanlig butikk. 


Alle disse fine klærne og flere til fikk vi kjøpt svært rimelig. I og med at jeg reiser med buss til jobb, er jeg avhengig av gode, varme klær. Det blir ofte litt venting på busser utendørs. Strikkejakker er noe jeg er veldig glad i, og de brukes hver eneste dag det meste av året. 
Jeg fant to fine, varme strikkejakker som jeg likte kjempegodt: 
En ser ut som Skappelengenseren i ullstrikk(jeg blir jo aldri ferdig med genseren som jeg holder på å strikke :)og en fin naturhvit strikkejakke i ull og mohair. I tillegg et hjemmestrikka rufseskjerf og et annet stort skjerf. Glittertopp (som jeg brukte på nyttårsaften) og retro håndveske i lær med passelig slitte utside passer når jeg skal pynte meg litt. 


Noen flere nærbilder og nede til høyre: lett og tynn genser i fin strukturstrikk og fin mosegrønn strikkejakke. 


Jakke i supermykt semska skinn fra Aleksander på Moi, nyttårskjole i lys lavendelfarga fløyel til minsten og vest til gutta. 


Ja, til og med mannen min fant seg tre dongribukser: Tommy Hilfiger, Levis og Raw (?)....
Han er litt skeptisk til å handle brukt, men når han ser hva de  selger, blir han jo positivt overrasket. 
(Jeg skal nok omvende ham ;) 

Å arve klær har jo i mange familier vært helt vanlig i Norge, men så ble det svært gode økonomiske tider i landet og plutselig syntes mange det ikke var fint nok å bruke klær som andre ikke lenger ville ha. Noen synes sågar det er ekkelt å bruke brukte klær. 
Kanskje de ikke vet at det bare er å vaske dem på 60 grader om man er redd for bakterier...

En stund var det de som jakta på de spesielle og uvanlige klærne, som handla på Fretex. Nå er det ikke så ofte man finner slike gamle, tøffe klær lengre, men mer klær fra nåtidens kjedebutikker. 
Det er jo i grunnen logisk - at de som lider av kjøpe- og 
bruke galskap nå, skifter klær svært ofte. Heldigvis gir mange av dem klærne sine til Fretex i stedet for å kaste dem. 

I og med at klærne er brukt bare noen måneder, hvis det, før de blir sett på som "ut" og avleggs, gjør jo at vi som handler brukt kan gjøre mange gode klesfunn til hele familien. 

Hvorfor viser jeg klærne jeg kjøper brukt på bloggen min? 
Tror jeg at folk er interessert i det? 
Jeg håper jo at mange skal se at det finnes så mye fint som godt kan brukes om igjen og selv få lyst til å gjenbruke mer
Selv om det fremover kommer til å være salg i alle butikker over alt, betyr jo ikke det at vi bør kjøpe en masse nytt.

I 2015 jobber jeg videre med å spre det gode "gjenbruksbudskapet" - håper dere ikke går lei :) 

11 kommentarer:

 1. Går ikke lei, nei! Alltid spennede med gjenbruksfunn :)

  SvarSlett
 2. Jeg blir i alle fall ikke lei - det er deilig å få et annet budskap enn "kjøp nytt" noen steder :D

  SvarSlett
 3. Nei ver du trygg - blir aldri lei av slike innlegg! Her var det mykje flotte kle for billig penge! Skulle ønske her var ein Fretex butikk i bygda men den næraste er i Ålesund og der er eg ikkje så ofte (mest pga. ferge) Men er alltid innom når vi er der. Har ikkje funne meg kle der endå...finn eg noko eg likar så passar det gjerne ikkje. Bruktbutikken her har mest gamle kle og kle for eldre damer....er ikkje såååå gammal då:)
  Postar snart eit innlegg om redesign og gjenbruk eg også - budskapet må spres!
  Hyggelig å "treffe " deg på sysida forresten:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til ditt gjenbruksinnlegg - du har mange gode ideer :)

   Slett
 4. Sikke et dejligt indlæg, og sikke nogle fine genbrugsfund!

  SvarSlett
 5. Jeg digger deg og dine gode verdier! Går ikke lei, nei, sjøl om jeg innimellom er litt dårlig til å kommentere...

  SvarSlett
 6. Først tenkte jeg at jeg gidder da ikke å se på nettet hva folk har kjøpt på salg. Så fikk jeg se at det er brukte klær fra Fretex og da fikk pipen en annen lyd. Selv synes jeg det er artig og meningsfullt å lage ting av brukte klær og jeg blir kjempeglad for å arve og bruke noe andre har brukt før meg. Bloggen din inspirerer og jeg blir ikke lei av budskapet du har så jeg kommer til å følge med bloggen din videre!

  SvarSlett