mandag 3. oktober 2011

Loppis


Jeg synes det er veldig gøy å gå på loppemarked. Om jeg ikke hadde likt sakene som selges der så er det neste underholdning i seg selv å se på alle menneskene som hiver vanlig normal høflighet over bord og oppfører seg som galninger. Er det bare meg, eller er det ikke mye rar oppførsel å se? 

I sommer var jeg og min bedre halvdel på et stort loppemarked. Han hadde vår lille baby med seg slik at jeg skulle få større frihet til å gå rundt, men han klarte allikevel å finne en kjempekul retroboks med Smurfemotiv. Han tenkte med en gang at den hadde guttene våre likt. Han stod og holdt boksen for å betale da plutselig en dame snappet boksen UT AV HENDENE PÅ HAM før hun løp vekk. Han ble helt handlingslammet. 
Da jeg traff ham litt senere, var han enda sjokkert over det som hadde skjedd. "Hvorfor sa du ikke noe?" spurte jeg. "Nei, hun forsvant jo og jeg løper altså ikke etter folk! " Jeg skjønte jo godt hva han mente. Tett av folk som det var, med en liten baby i vogn, var han et lett bytte for en slik loppismafiadame! 

På loppemarkedene her er det ofte slik at folkene må vente bak et tau eller liknende før de får komme frem til loppene. Mange ganger har jeg sett folk falle og velte ting over ende i sin iver etter å komme først. 
Jeg hadde lovet meg selv at jeg aldri skulle løpe slik, men jeg må (litt flau) innrømme at en gang småløp jeg også for å nå frem. Det var et veldig lite loppemarked med få folk så jeg lot det stå til. Jeg hadde nemlig sett denne lærveska stå og smile til meg, og ei slik hadde jeg veldig lyst på. Jeg var ikke alene om å løpe, men de andre løp etter andre ting. Det gikk heldigvis fint. Ingen ble skadet, og jeg fikk veska for 30 kr. Kanonfornøyd! 


Har du opplevd noe sprøtt når du har vært på loppemarked? 
Har du gjort noe du er flau over? 
4 kommentarer:

 1. He he ;) Ja det er Texas noen ganger. I helga var det kaos der jeg var , og folk hamstret 10 min før det åpnet . For det var en del varer ute . Jeg hadde sett meg ut en par ting som jeg hadde lyst på . Men jeg kunne jo ikke ta det før det åpnet ! Jeg ble for sein . Men har god samvittighet i alle fall . Rart hvor ville folk blir - Jeg er nok en rolig loppejeger, og tenker å forsette med det ;)

  Det du skriver om her var jo tragisk. Må jo le litt av folk også ;)

  Klem fra Janne som digger den veska !

  SvarSlett
 2. Hi,hi...kjenner meg igjen, noen ganger så syntes jeg bare så synd på de søte gamle damene som står der og skal selge lopper, de blir jo helt satt ut av loppesirkuset;) Noen ganger går jeg veldig veldig fort for å få tak på noe jeg har sett mens jeg har stått i kø, men jeg kommer nesten alltid for sent, ser at noen har med seg mannen sin som en slags skattejeger også...hi,hi...må nesten le litt...ser for meg brannmannen min om han skulle løpe for å ta fatt i et retrostoff...det kommer definitivt aldri til å skje;) Takk for koselige kommentarer inne hos meg, jeg liker også bloggen din så godt. Ha en fin uke videre, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 3. Kjenner meg igjen. Folk glemmer alle hemninger og spurter fram og kaster seg i sofaene de har sett ut. Herlig kaos!

  Takk for fine ord hos meg, du vakre.
  Ha en fin kveld. Klemmeklem fra meg.

  SvarSlett
 4. har stått og solgt på loppemarkeder selv (korps), og det er en artig opplevelse!
  det verste er egentlig det maset fra våre nye landsmenn som skal prute på alt mulig, ting som koster 5-10 kr og sånt..

  SUPERFIN veske!!!!!
  for et kupp!!

  SvarSlett