Ei venninne tipsa meg om at det går an å lage både saft og gele av syrinblomstene.
Jeg prøvde meg på saft, og den har forsvunnet raskt i det varme været som plutselig landa med et brak så jeg tenkte jeg kunne poste oppskriften på bloggen. Kanskje flere som har syriner i hagen :)
Du trenger:
ca 20 blomsterklaser
1 kg sukker
1 liter vann
2 økologisk lime
25 g sitronsyre
Fjern blomstene fra stilken. Kjedelig jobb, men verdt bryet :)
Kok opp vannet.
Kutt limene i skiver.
Hell det varme vannet i en bolle.
Rør i sukker og sitronsyre.
Ta i lime og blomster.
Rør godt og la blandingen stå og kjøle seg ned.
Settes i kjøleskapet.
Etter tre dager her, presses limen flat med ei sleiv og hele blandingen siles.
Så kan du bare helle frisk og hjemmelaga saft på rene flasker.
Det både høyrest og ser fantastisk godt ut! Nydelig farge på den safta altså:) Harsyrin men no er den på hell og i år hadde den veldig få blomster fodi mi kutta den ned i fjor. Den sorten vi har blir veldig høg og litt skranglete i veksten. Har lyst å prøve denne oppskrifta men då må eg nok ha fleire tre å hauste av ;)
SvarSlettFlott ver her også for tida men her er slik kald nordavind at det nesten ikkje er råd å vere utandørs. I dag har eg flytta meg rundt heile huset i takt med vind og sol men enda opp inne tilslutt:)
Wow! Hvor ser det bare smukt og lækkert ud - det har jeg aldrig hørt om før! :-) Hvordan smager det egentlig? KH Lilly
SvarSlett