torsdag 9. juni 2016

Bordet


Et gammelt og egentlig litt for lite og ikke så praktisk bord...

Dette har jeg valgt å beholde på hytta mi. 
Hvorfor ? 

Min oldemor Konstanse hadde det først...
...for nesten hundre år siden da min oldemor og min oldefar skaffa seg ei knøttlita fiskehytte langt ute på ei øde øy...

Her betalte de et årlig beløp i leie til den som eide eiendommen hytta stod på.
Siden arva eldste sønnen hytta. Det var min bestefar. Deretter min mor og så har jeg overtatt den. 

Bordet følger hytta. 
Tanken på alle som har sittet og spist middag rundt bordet, i tillegg til mine egne minner om nyfiska fisk stekt i panna servert på tallerkener fra Stavangerflint.
Lappekaker med sukker på...
Minnene ligger dypt i bordet som er blitt malt, men ikke alt er malt over...

Mine oldeforeldres yngste barn, en skikkelig villbass, rissa forbokstavene til sin mor og far inn i bordet med kniv.
 I voksen alder drukna han på en fisketur og ble aldri funnet. 

Initialene står der fremdeles...og jeg vil aldri finne på å male over dem. Jeg er veldig takknemlig for at jeg kan takke dem for å ha mitt eget lille ferieparadis - selvsagt uten strøm, innlagt vann og med utedo :)


Bordet er skeivt, men kan slåes ut og det gjelder å ikke sette noe som kan kante på "bretten" :) 

3 kommentarer:

  1. WOW! Altså Elisabeth - jeg fik kuldegysninger, da jeg læste dette indlæg. Sikke en skøn historie; hvor er det fantastisk ikke bare med dette bord, initialerne og alle de mennesker og minder, som er "med" i dette... men også sådan en fantastisk gave det er med sådan en feriehytte, der bare IKKE (heldigvis) er fuldt med tiden, men ligesom står som en tidskapsel! Hvor er det dejligt for jer - og jeg er sikker på, at hele din familie ville juble hvis de også vidste, hvor meget du den dag i dag værdsætter deres gamle hytte ude på øen! :-) Hvor er du bare heldig <3 Må du og din familie få mange fantastiske år i hytten med gode minder...og dine børn efter dig etc.

    SvarSlett
  2. Aldeles nydelig lite bord fullt av historie! Klart det må takast vare på:) Artig med innriss av initialane då. Og så koselig å ha ein slik plass som har gått i arv i generasjonar. Tenk alle minna som ligg i veggane der! Fin historie.

    SvarSlett
  3. Fint innlegg! Det er noe spesielt med ting som har sin historie.

    SvarSlett