onsdag 13. januar 2016

Vaske litt?
Ny vaskeklut i heimen. 

Supert tips til gjenbruk av gamle håndklær eller frotte´ stoff.
Tøft retro mønster. 

Grafiskt og fargesterkt. 

Nesten så man løper ut for å gjøre reint? 
:)7 kommentarer:

 1. Åhr jeg så de fine klude sidst jeg var i 'Husflid' på Østerbro. Det er vist hende der laver dem. Hun fortalte mig om alt det plastik der udledes af de typiske engangsklude, når de bliver vasket. Det anede jeg ikke. Siden da er jeg gået over til bomuld. Men efter at have set dit indlæg får jeg helt lyst til at lave nye karklude til køkkenet. De andre jeg har er blevet så grå. Jeg har vist endda lidt retro frotté liggende. Og det må siges at være et overkommeligt projekt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Det er jo så lettvint å sy slike. Håper du viser dem på bloggen :)

   Slett
 2. Godt nytt år! Jeg er så vidt i gang med bloggingen i det nye året.
  Så morsom oppvaskklut! Kan vel brukes til støvklut og alt mulig for å vaske vekk det gamle året :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år :) Ja, denne kan brukes til så mangt - til kroppen også :)

   Slett
 3. Dååån for ein herlig klut!Går som ein leik å vask med denne tenker eg:) Berre så sjelden ein kjem over frotte med retromønster! Men ein kan no bruke alle slags stoff egentlig. Eg brukar å kjøpe flanellslaken når eg kjem over fine på bruktbutikkar. Desse brukar eg som bakstykke på babyteppe og smekker mm. Restar brukar eg å rive opp til klutar. Supre som skopussefiller, til sølvtøy, som filler når ein maler osv. Veldig greit å ha ein stabel liggande. Det verste eg ser er desse boksane med eingongsklutar til kjøkken....noke meir unødvendig kan eg nesten ikkje tenke meg! Det skaper ein masse meiningslaus søppel og dyrt blir det også. Her i kommuna vart det innført bosshentig kvar 14.dag frå nyttår mot kvar veke før. Det vart ein voldsom storm og underskriftskampanje mot dette vedtaket. Forstår ikkje problemet! Ved skikkelig sortering er det ikkje problem i det tatt. Vi har sortering av papp,plast, glas og metall(egen dunk til og med) og frå neste år også bio-sortering (burde hatt det for lenge sidan etter mi meining)Sorterer ein skikkelig og er bevisst på kva ein handler burde det gå greit med tøming kvar 14.dag. Synest det er eit supert tiltak som tvingar folk til å sortere bedre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, slike flanellslaken har jeg også til ulike babyprosjekt. Det er veldig lurt. Jeg er også så hjertens enig i dine tanker om søppelhentinga. Vi må ta inn over oss all søpla vi produserer, veldig mye av det kan jo ikke gjenvinnes. Har fulgt litt med på noen mennesker som har lært seg å leve på en måte der de neste ikke kaster søppel. Veldig fascinerende. :)

   Slett
 4. Mega-sej klud (og koncept!) ;-)

  SvarSlett