søndag 30. november 2014

Hjemmesydd body


Et nytt dukkesett.  
Denne bodyen og sparkebuksa har ikke jeg sydd, men de er kjøpt i en butikk her jeg bor, som bare selger hjemmelagde ting. 
Jeg koser meg med å kikke på alt det fine som selges der.

Jeg kunne sikkert fått til å sy en slik en selv, men det er jo litt arbeid som ligger bak. 
Alle ribbitene skal klippes ut. Sauestoffet skal klippes ut. Så skal det syes sammen - pent - mange sømmer - og det må jo være pirk med de små ermribbene. 


En del som vurderer å handle hjemmelagde ting synes nok av og til at prisene er høye - men det er jo viktig å forstå tiden som er brukt og at man ikke kan betale samme pris som masseproduserte ting (de er som oftest laga av underbetalte arbeidere i den fattige del av verden...)
Nå var riktignok disse klærne like rimelige som Baby Born klærne som selges til en dyr penge i lekebutikkene. 
Det er tydelig at Zapf tjener godt på dem... 

Ønsker dere alle en fin første søndag i advent :) 

3 kommentarer:

 1. Veldig fin! Absolutt en god ide å kjøpe hjemmelaget dukkeklær, de er mye finere enn de i butikken. At du må betale litt for det kan jeg godt forstå. Jeg syr dukkeklær selv (og gir bort i gaver), og vet hvor mye jobb det er. Du kan tenke deg at det er like mange sømmer som på et voksent plagg, men alt er veldig smått og trangt. En lærer etter hvert, og finner ut hva som er enkleste metode når du syr sammen, men det er mye jobb. Men veldig givende! Morsomt med alle små detaljer man kan lage. Har ikke laget body til dukker, men mye annet rart. Kanskje jeg skulle prøve? :-) Kunne ønske meg litt sånn sauestoff, det var så fint! Kan ikke huske å ha sett det før. Jeg har forstått at jeg må se mer etter stoffbutikker når jeg er på ferie, så det blir det nok mer av framover. Nå forter jeg meg så godt jeg kan for å sy dukkeklær og andre ting til julepresanger. Koselig å se at du har litt fritid til å ta en titt innom. Takk for hyggelige kommentarer hos meg.

  SvarSlett
 2. Supersøt body! Har faktisk sydd ein sånn ein slik ein gong og det gjekk egentlig greitt. Ikkje så komplisert som ein skulle tru. Det med prising på det ein lagar er eit evig problem synest eg. Særlig dokkekle synest eg er vanskelig. Vil så gjerne at det skal vere så billig at folk har lyst å kjøpe samtidig så er det litt arbeid og pirk. Eg sel dei nok litt for billig men så synest eg det er så gøy å lage at eg syr gjerne fleire :) Er i allefall populære produkt...det gjekk unna i sommar.
  Ønsker deg ei fin adventstid :) Klem.

  SvarSlett
 3. Så herlig at du har studiefri og at du har tid til å blogge litt igjen! Må innrømme at jeg savner dine fargerike innlegg:)

  -er sikker på du kan sy en sånn body, ihvertfall til en dukke. Fint sett var det iallefall, og kjekt at det er hjemmesydd og ikke masseprodusert!

  SvarSlett