søndag 3. februar 2013

Elastisk


 Endelig har jeg fått tusta meg til å sy i et elastisk stoff. Jeg kikka i bruksanvisningen til symaskinen min, og der stod det en rettsøm og en sikksakk som var til elastiske stoffer. 
Er jeg fornøyd med sømmen? 
Nei... 
Sydde ei lue etter den veldig greie oppskriften her. Etterpå hadde jeg ei lita remse som ble ei fin lue til dukka. 
Minste mini ble superfornøyd, og luene fungerer jo greit, men jeg vet jo at sømmene ikke ble fine. De ble så bølgete, og jeg dro virkelig ikke i stoffet. Tror nesten det ville blitt finere å sy med vanlige sting.

Noen som kan anbefale en søm eller har tips? (Jeg har en Janome Easy Jeans...)

8 kommentarer:

 1. Søt lue i allefall:)
  Eit tips er å sy med vanlig rettsaum med litt siksakk på viss du kan stille det på di maskin. Veit at det ikkje går an på alle maskiner. Då får du ein litt elastisk saum. Lærte det då eg gjekk saumlinja. Prøv deg fram, er ikkje så mykje siksakk som skal til.

  SvarSlett
 2. Det är så fint det där tyget! Jag drog mig också länge för att sy i elastiskt tyg men när man väl börjat så är det svårt att sluta. :)

  SvarSlett
 3. jeg er enig med deg, elastiske sømmer blir da ikke noe fint! Så jeg syr vanlig jeg... Ellers er jo overlock-maskin genialt til elastiske stoffer. Kanskje har du en søm som heter overlock på den vanlige maskina og?

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig med dig og som du måske har set på min blog er jeg rigtig utilfreds (og det er lidt surt når man har købt jersey for ca. kr. 1.000:-)) - nu vil jeg forsøge mig med almindelige sømme og så må det holde så længe det kan. Jeg har faktisk lige præcis det stof du viser på billederne. Huerne er rigtig fine - man kan ikke se på billederne at der er nogle problemer.
  K.h.
  Christina

  SvarSlett
 5. JA, der var frykten for elastisk stoff overvunnet! Da er det bare å fortsette, luene så flotte ut! Likte godt stoffet!

  Jeg syr med som som syr to frem og en tilbake... da blir den elastisk.. tåler å bli dratt i .. !! og de elastiske stoffene rakner kanskje ikke så lett som andre stoffer..

  Lykke til videre ;o)

  SvarSlett
 6. Eg syr med falsk overlock eller den «to fram og ein tilbake». Viss du syr med heilt vanlig søm vil tråden kunne slitne.
  Men huene blei jo veldig fine då :-) og kult mønster :-D
  Silje

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker samme type søm, og synes det fungerer bra! Bølger seg ikke i det hele tatt Ü Men luene ser veldig fine ut!

   Slett
 7. Test med forskjellig stinglengde. Om de blir for tette har det lett for å bølge seg.

  Ikke gi opp, du skal helt sikkert få det til på den symaskinen du har. Lykke til!

  SvarSlett