mandag 28. mars 2016

Sydd litt og tenkt litt i påskeferien
Det har vært ei skjønn påske og noen sårt tiltrengte fridager. 

Det ble tid til å sy pennal til minsten som skal begynne på skolen i august. 
Hun gleder seg og fikk lov til å velge stoff i mammaens store stoffsamling. 
Valget falt på et stoff jeg kjøpte på Etsy før jeg hadde skaffa meg mange fine brukte tekstiler. 
Foret er selvsagt brukt tekstil - putetrekk i grått :)  Vi starta påska med å dra på besøk til ei venninne og hennes familie med lånt hytte på fjellet.  
Fjellheimen viste seg fra sitt aller beste og snødekte fjelltopper solte seg i strålende solskinn. 

Barna storkoste seg med å stå på ski i timesvis.
De har ikke gått mange gangene på ski, for vintrene er jo ikke slik de en gang var. Vi er heldige om vi får noen uker med skikkelig vintersnø her langs kysten i sør.

Må ellers si at mye har endra seg siden jeg gikk på ski som lita. 
Nå er det folk som suser forbi med raske skøytetak.
Jeg som i veldig bedagelig tempo trasker og rolig glir fremover med gammeldagse skitak, følte meg titt og stadig i veien for de som pusta i nakken bak.
Skjønner at mange ser på det som en treningstur, men jeg nekter å la meg presse til å gå fortere. De får bare gå forbi på yttersida. 
Basta bom! 
:) 

Det meste av påska oppholdt vi oss langs kysten. 
Været ble dårligere, men jeg elsker havet og storkoser meg på hytta vi har her. 


Under ser dere noen fantastiske vinterepler som jeg fikk av svigerbestemor. De har hun lagra i et skjul i hagen. Selv om de nå sang på siste verset, kunne jeg skrelle dem og kutte opp nok biter til tre store eplekaker. 
Fantastisk! 


Håper du har kost deg i påska. 
Koselig at det fremdeles er noen inne og leser. 
Jeg ser selv stadig innom, men det er få hobbyblogger som er aktive lengre. 
Matbloggerne holder det riktignok gående, men få kreative bloggere gjør det samme... 

Noen som kan tipse meg om noen veldig aktive kreative bloggere? 
De må gjerne være fra et annet land. Det betyr ikke noe.

Fortsatt fin uke videre til deg :) 

7 kommentarer:

 1. Kjempefint pennal i det søtaste stoffeteg har sett på lenge:) Forstår godt ho valgte det.
  Ser ut som du har hatt ei fin påske. Her har veret stort sett vore dårlig så det har vore lite uteaktivitet. Det einaste eg har sydd i påska er ei bukse til barnebarnet som vart alt for stor. Må nok justere ned størrelsen litt;) Tenk han er snart 1 år allereie! Ikkje til å tru:)
  Har desverre ikkje tips til bloggar, er både dårlig til å blogge og til å besøke andre bloggar. Tenker heile tida at eg skal bli flinkare men det skjer visst ikkje:)
  Kjekt at du bloggar endå...er så koselig å stikke innom til deg:)
  Ønsker degei fin ny veke. Klem:)

  SvarSlett
 2. Hej AvMeg, Kigger forbi dig fra Lillys blog af. Det er en dejlig blog, du har. Jeg vil gerne hjælpe dig i fht. søgning på blogs, jeg kender en blog, som måske har noget af det, du søger? Her er den:
  http://illum-kirkeby.blogspot.dk/
  Alle bloggerens nye og gamle idéer er rigtig gode. Jeg ved ikke, om hun er særlig aktiv på bloggen, men det tror jeg. Hun har i hvert fald mange vilde idéer.
  Miris blog: Vandre blandt ege, er også kreativ og vældig, vældig fin, hun har en omfattende blog roll med meget kreative blogs, fx bloggen: Kammabornia (en svensk blogger, som blogger næsten hver dag), hvor du måske kan finde det, du søger?
  Held og lykke.
  Med varme hilsner fra Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for dine fine forslag - det er veldig greit å få hjelp til å oppdage de som finnes der ute. Dem skal jeg straks besøke. Klem fra Elisabeth :)

   Slett
 3. Hvor er det et fint pennal! Carla ville blive meget misundelig hvis jeg viste hende det:-) Ja, jeg er så en af de bloggere der ikke er aktiv mere, men i weekenden tog jeg billeder til bloggen, så jeg vender snart tilbage:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlett
 4. Hei. Jeg har registrert det samme som deg - ikke så mange kreative, aktive bloggere igjen, men noen er vi da. På min bloggliste ligger det noen- både utenlandske og norske.

  SvarSlett
 5. Det var et skikkelig søtt pennal! Herlig stoff:) Pennalet blir kjekt å ta frem når skolehverdagen starter:)
  Jeg har også lagt merke til et dalende liv i bloggland, noe som er veldig synd! Jeg prøver så godt jeg kan å oppdatere egen blogg. Får håpe at det tar seg opp igjen. I forhold til nye kreative blogger, har jeg en bloggliste på siden min. Kanskje du finner noen nye der?

  SvarSlett
 6. Sikke et smukt penalhus til den mindste :-) Tlnk sig at hun snart skal starte i skole!?! Det går så stærkt...
  Sikke nogle skønne tanker og ture, du har nydt - jeg er enig med hensyn til det langsomme tempo. Det er sundt for os, tror jeg... Alle har så travlt nutildags. Det gør mig trist!!! KH Lilly

  SvarSlett