søndag 24. mai 2015

SommerlueDa er jeg i gang :)

Første prosjekt - 
ei enkel lita sommerlue av et elastisk stoff jeg har spart på
ei stund. Kjøpte det på Stoff og stil.

Slik været er for tida har jeg lenge tenkt at jeg må få sydd ei tynnere lue til minsten. Det er mye regn og vind, så sommervarmen er absolutt ikke kommet enda. 

Var ellers på Stoff og stil denne uka - 
handlet meg litt ribb til lageret. 
Ble veldig glad da jeg så at ribben er Øko-tex merket. 
Det er bra! 

Minsten var også med. Hun fikk ivrig overtalt meg til å kjøpe en bit med Frost-stoff. (Det var selvsagt IKKE miljømerka.) Jeg bruker jo i hovedsak brukte tekstiler, men kjøpte en slik bit siden hun er så veldig glad i filmen.
Jeg kommer til å bruke brukte tekstiler sammen med dette nye. 

Nå har jeg vaska stoffet, og sitter og vurderer hva jeg skal sy av det.  
Det kan bli ei fin pute av Anna og Svein, men er litt usikker på hvordan jeg best kan bruke de to Elsa figurene jeg har på stoffet. 
Motivene er plassert slik at jeg kutter av noen figurer om jeg skal bruke andre figurer. Da gjelder det å planlegge nøye før jeg begynner å klippe.

Spent? Følg med på fortsettelsen :) 

(Hvis noen lurer på hvorfor jeg ikke liker å legge ut tydelige bilder  av barna, så er det på grunn av dette. Det er trist at der finnes mennesker som bruker barnebilder de finner på nettet og endrer på dem så det plutselig blir noe helt annet, men slik er det nå.)
5 kommentarer:

 1. For ei søt lue :) Den blir nok flittig brukt! Kan tenke meg at det err deilig å vere i gong med sying igjen! Dilemmastoff kallar eg slike stoff der du må ødelegge nokre motiv for å bruke andre. Skikkelig kjipt, har lagt tilside fleire slike stoff fordi eg ikkje klarer å bestemme meg for kva som skal brukast og kva som kan klippast i stykker. Spent på kva det blir til med deg:)
  Synest det er heilt greit at du vel å ikkje legge ut tydelige bilde av barna dine. Det er skremande kva enkelte kan finne på å bruke dei til....grøss og gru....
  Fortsatt fin pinse til deg og dine.
  Klem frå eit surt og kaldt nordvestland;)

  SvarSlett
 2. Skøn hue - hvilket mønster har du brugt? :-)
  Og nu har jeg jo så 'snydt' og læst dit nyeste indlæg, så jeg kan se, at resultatet af dine stofovervejelser blev ganske fint (ikke at jeg er overrasket! ;-)).
  Uuuf, ja, det er virkelig grusomt, hvad nogle mennesker kan finde på - jeg væmmes virkelig! Internettet og teknologien er godt for en masse ting, men FØJ hvor det også er grobund for en masse væmmelige sager og hændelser... Jeg lægger helt bevidst ALDRIG billeder ud af mit barn. Jeg mener faktisk, at han har ret til et privatliv - altså SELV at vælge, om der skal lægges billeder af ham ud på nettet NÅR han er gammel nok til SELV at træffe sådan en beslutning. Jeg mener faktisk, at det er en slags krænkelse af børns privatliv. Ikke mindst fordi de ikke SELV kan vælge, hvordan disse billeder vil blive brugt; hvem der evt. bruger dem etc.

  KH L

  SvarSlett
 3. Ja, Internet er fantastisk, men det åpner altså for ting som vi ikke ønsker. Veldig synd...

  Jeg har laget mønsteret selv. Kan kanskje lage en DIY snart - den er lett å sy :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej dig :-) Det ville være super - det ser jeg frem til, hvis du får tid/lyst etc :-)

   Jeg fik vist lige skrevet FOR hurtigt - jeg har jo postet billeder af mit barn, men altid således at man ikke kan identificere ham; aldrig så ansigtet vises - håber du ved, hvad jeg mener :-))))

   God weekend til dig og dine - og tusind tak for din søde kommentar hos mig <3

   Slett
 4. Fin lue! Jeg har og en bit av det stoffet, synes det er veldig fint, men har ikke fått bestemt meg for hva jeg skal lage av det ennå.
  Tusen takk for hyggelig kommentar!

  SvarSlett