søndag 7. april 2013

Kardemommeby

Jeg hadde sagt ja til en buksebestilling med Kardemommebytema, men det skulle ikke være så lett. 

Minien min er jo to år, så jeg har kun brukt mønsterne til Elsebeth Gynther når jeg syr barnebukser. Bestillingen var til ei  på 3.5, så jeg var redd Gynthers mønster ikke var stort nok. (Selv om hennes bok heter "Tøy du selv kan sy 0-4 år, så er mønsterne kun opp til 3 år.) 

Dermed valgte jeg å bruke buksemønsteret fra boka "Brukt på nytt". Jeg er skikkelig glad i den boka, for den har mange supre tips og oppskrifter, men buksemønsteret var en stor skuffelse. 
Det var mer 80-talls i fasongen, mer  fasongsydd, litt for smalt i livet...

I tillegg fikk jeg en smule panikk der jeg holdt på, for jeg bekymra meg om stoffet var solid nok. Ikke noe kjekt å selge noe dersom det går i stykker fort...

Derfor har jeg bestemt meg for å gå på jakt etter mer egna nøytralt buksestoff i tilfelle jeg vil sy barnebukser med tøffe lommer for salg.
Jeg vil også prøve å utvide buksemønsteret til Gynther så en 4-åring kan bruke det. 

Så et lite spørsmål til dere som syr: 
Har dere noen erfaringer med buksestørrelen 3-år i Gynthers bok? Er det stort nok til en 4-åring? 

Har dere noen andre vide buksemønster å anbefale? 

Håper på hjelp :)

12 kommentarer:

 1. Å det er så kjedelig når mønsteret ikkje svarar til forventningane! Eg brukar ofte å lage eit "prøveplagg" når eg skal bruke eit nytt mønster. Då brukar eg eit stoff som ikkje er så nøye om det vert mislykka. Og då har eg mulegheit til å endre på mønsteret visst det er noko eg ikkje er fornøgd med. Kan ikkje hjelpe deg med anbefaling - men det går fint å lage større det du har. Står forresten om korleis du kan endre mønster i boka Sikk sakk:)
  Buksa vart kjempefin - så synd at modellen ikkje var så bra.
  Fin søndag til deg! Her er det full vinter igjen. Har lagt ned 15-20 cm snø sidan i går....

  SvarSlett
 2. Jeg har brukt mønstrene i Meedom & Meedoms Børnetøj du selv kan sy, de er veldig store i størrelsene etter min mening. Har dessverre ikke brukt Gynthers største størrelser enda, men vil tippe du fint kan utvide den største str litt. Men jeg kjenner meg godt igjen, når noe skal gis bort blir jeg helt kontrollfrik! :)

  Gleder meg til å klippe i Kardemommestoffet mitt, også!

  SvarSlett
 3. Jeg abonnerer på Ottobre, og bruker ofte mønster derfra. De kan være litt brede i modellen, men det har ikke skapt noen problemer. Om du kjøper et par blader har du mange mønstre i alle størrelser. De har oversikt over størrelser med mål, så du kan sjekke målene mot barnets mål. Du kan se bloggen min på hvilke modeller jeg har laget. Bare å spørre om du lurer på noe. :-)

  SvarSlett
 4. Hmm...kjedelig når det går litt i vasken. Eg har god erfaring med s&s sine buksemønster! Men eg syns brukt på nytt buksa er grei og, men husker eg justerte litt den gangen eg tegna av! Uansett, fin bukse;)
  Silje

  SvarSlett
 5. Jeg har testet mange buksemønstre, og synes det er vanskelig å finne gode mønstre til barn fra 4-5 år og oppover. Jeg har endt med å tegne egne, ellers har ottobre en del fine mønstre. S&S har også, men det er irriterende at man må kjøpe hver størrelse separat. Lykke til!

  SvarSlett
 6. Jeg har ingen tips. Men flott bukse! (Og du må ikke stresse med dette, altså!) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, men jeg vil jo gjerne sy greie bukse til minien min blir eldre, OG det hadde jo vært gøy å kunne selge noen bukser også... Så - det skal nok ordne seg :)

   Slett
 7. Så stilige lommer buksa fikk!!
  Ikke alltid lett å treffe størrelsen når man skal gi bort, men har brukt onion sitt mønster i det siste, og tidligere s&s, fornøyd med dem!

  Lykke til med neste bukse ;o)

  Ha ei flott uke!


  SvarSlett
 8. Hei
  Så fin blogg du har, masse fin inspirasjon. Eg har sydd ein del bukser til gutane mine og har stort sett brukt mønsteret i frå Gynther boka. No når eg har måtta sydd større str. har eg teikna om mønsteret ved at eg har tatt ei bukse som eg veit passer til han for å finne lengda både på beina og i frå skrittet og opp, Og så har eg teikna om mønsteret. Dette har fungert. Lurt å lage ei prøve bukse. Lykke til og takk for god inspirasjon.
  Gina

  SvarSlett
 9. It is gorgeous!!!! And thank you so much for the pattern sweetie, we got it on Saturday! ;) xoxo

  SvarSlett
 10. Hva synes du om størrelsen til ditt eget barn - passer det akkurat etter Gynther eller har du mye å gå på?

  Hvis du veit hvor lang bestilleren er så kan du jamføre mønster og tilpasse etter størrelsestabellen bak i boka.

  Jeg tegner og tilpasser stort sett hver gang etter ulike tabeller, altså sammenligner jeg litt størrelsesanvisninger her og der og prøver å finne ut hva som kan passe best.

  SvarSlett
 11. Glemte å si at det var fine fargekombinasjoner og ser flott laga ut!

  SvarSlett