lørdag 11. august 2012

Bambustrøye


Jeg har kikka i boka "Strikk til nøstebarn" mange ganger, og denne trøya har alltid frista. 
Nå har jeg fått strikka den, og det blir garantert flere!
  
Garnet jeg bruker er en blanding av bambus og bomull.
Det heter Blend bamboo av Hjertegarn.
Her kan det sees. 

 Siden minsten her ikke tåler ull innpå huden, så har jeg tenkt at disse  kan brukes under bodyen rett på huden. (Her er den tatt utenpå for fotografiets skyld ;)
Jeg har strikket den litt kortere enn i oppskriften så den ikke skal komme ned til bleienivå, for det er greit å unngå små lekkasjer.
Bambustekstiler har jo mange fantastiske kvaliteter som minner om ulla. Jeg tror dette skal bli bra i barnehagen til høsten og vinteren :) 
Her i sør har vi nydelig vær, og jeg har vært et sted uten TV og internett noen dager. 
Nydeleg!
:) 


Tilslutt:
Her er en nettsted som viser ulike håndarbeid. 

9 kommentarer:

 1. Søt trøye. Og blusen under her var utrolig flott. Oransje og rosa er en snasen kombinasjon.

  SvarSlett
 2. Herlig trøye! har strikka den sjøl noen ganger også, både til egne barn og i gaver. Alltid like populært! Her brukes den mest som vest, utapå en tynn ulltrøye, f.eks. Har også fått en ny favoritt når det gjelder strikkemønster på et sånt plagg, det finnes gratis her, hvis du er interessert...: http://www.femina.dk/Strik/Boern/2011/02/1106-strik-babyvest.aspx

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for oppskriftsforslag - jeg er alltid interessert i gode tips :)

   Slett
 3. Ihh - den er blevet så fin :0) Halsen er dog lidt anderledes end på den udgave jeg strikkede... Din ser lidt mere medgørlig ud :0) Måske jeg skulle prøve noget lignenede på den næste jeg strikker...

  SvarSlett
 4. Den trøya såg deilig ut :) Blend Bamboo er eit veldig godt garn å strikke av, har strikka mange klutar (eller "koppetvoger" som vi seier her på desse kantar) av det ;) Og dei er kjempegode! Men det er vanskelig å få tak i, må sjølv køyre mange mil pluss ta ferge for å kjøpe det....Dumt...

  SvarSlett
 5. Kjempefin trøye! Jeg har sett på oppskiften og hadde faktisk tenkt å prøve meg på den. Hvis lillemoren din ikke tåler ull inn på huden, tåler hun vel ubehandlet ull? Det er fri for kjemiske stoffer og klør ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun tåler dessverre ikke det heller. Jeg hadde bare det til henne da hun var baby, men måtte slutte... Takk for forslaget :)

   Slett
 6. så skjønn! ..og flott at du finner et såpass godt alternativ til ulla!

  SvarSlett
 7. Så fin! Trodde faktisk jeg hadde kommentert på denne. Lillemor her har samme vesten, i bambusgarn (bare ikke samme garnet), som vi var så heldige å få i gave. Det er utrolig mykt, men det sklir litt ut i fasongen. Hvordan synes du garnet du har brukt oppfører seg? I bruk og vask?

  SvarSlett