onsdag 28. mai 2014

"Før flommen tar oss" av Helena Thorfinn


Jeg har av og til sett at noen bloggere har delt boktips med leserne.
I det siste har jeg fått lest to gode bøker som jeg tenkte jeg kunne dele med dere. 
Den første jeg vil nevne er denne boka: 

"Før flommen tar oss" av Helena Thorfinn. 

Omtale fra forlaget
"Sofia har fått jobb på den svenske ambassaden i Dhaka, og ektemannen Janne og deres to små barn følger med henne dit. De ser frem til å bo utenlands i noen år, men familiens møte med Bangladesh blir ikke helt som de hadde tenkt seg. De bli overveldet av mylderet av mennesker, den uendelige fattigdommen, korrupsjonen og urettferdigheten. Samtidig brennes en ung kvinne til døde av sin mann og svigermor. Ingen i landsbyen reagerer, og de to søstrene hennes innser at en lignende skjebne venter dem. De flykter til storbyen og havner i Sofia og Jannes hus. To kulturer møtes, og noe nytt oppstår. Kan verden forandres før flommen tar dem?"Det er her det skjer, alt det dere snakker om i Europa. Det er landet vårt som synker på grunn av klimaforandringene, det er vi som syr klærne deres, og det er våre ekstremister som forstyrrer den trygge hverdagen deres."

Boka handler blant annet om tekstilindustrien som jeg har blitt veldig interessert i de siste årene i tillegg til en sterk skildring av hvordan kvinner i denne delen av verden har det. 

Sitat fra boka
"Enkelte av disse kvinnene er så åpenbart intelligente og ressurssterke at det er til å gråte over at de ikke har fått mer utdanneise", sa hun lavt. "Iblant tenker jeg at jeg sitter der med mediokre intelligens, men utmerkede utdannelse, mens jeg har et geni som Marie Curie eller Hillary Clinton foran meg, bare at hun er kledd i filler, mangler tenner og kan ikke lese. De har ingen valgmuligheter overhodet. Hvis de skal slippe å bli steinet eller fryst ut av landsbyfellesskapet, finnes det bare én vei å gå. Gift deg, adlyd mannen din, fød barn, forsørg dem, dø." 

3 kommentarer:

 1. Den boka likte jeg også veldig godt:)

  SvarSlett
 2. Å, det er så viktig tema! Takk for tipset!

  Kan du være så snill å hjelpe meg? Jeg har hatt problemer med bloggen min. Nå håper jeg det er rettet opp. Prøvde å legge ut et nytt innlegg i dag. Kan du være så snill å kommentere hvis du får det opp, så jeg ser om alt fungerer som det skal?
  Tusen takk! Klem fra Jorun

  SvarSlett
 3. Tusen takk for tilbakemelding på bloggen min! Nå er jeg så lettet over at bloggen er reddet fra totalhavari! Skal være forsiktig med hva jeg gjør med den heretter :)

  SvarSlett