søndag 19. januar 2014

Hvordan ta seg ut
Jeg ønska meg ei ny strikkejakke - ikke for tykk. 
Etter en tur på bruktbutikken kom jeg fornøyd hjem med denne fine jakka. 


Det at den hadde merket "Gant" inni, er bare en tilfeldighet.

Det er sånt som kan skje i bruktbutikken - dyre og billige merker henger side om side. 
Hadde den hatt et annet merke inni, så hadde jeg like gjerne kjøpt den. 
Jeg tror absolutt ikke at dyre motemerkeklær er bedre enn billige klær. For ei stund siden så jeg den britiske dokumentaren "Blod, svette og t-skjorter". Der kunne vi se at klær fra et dyrere motemerke som Calvin Klein og billige HM-klær, ble sydd av samme bomull, av samme personer på samme fabrikk i India. 

Diverse tester viser også stadig vekk at dyrt ikke er bedre enn billig. Dersom jeg kjøper nye klær, så prøver jeg heller å være merkebevisst på en annen måte. Disse merkene er interessante:
EU-blomsten, Svanen og GOTS…

Den nye strikkejakka passer fint sammen med den tynne ullgenseren fra Nøstebarn i ubehandla ull, ei sju år gammel jeans og det hjemmestrikka skjerfet som jeg nesten bruker 24 timer i døgnet. 
(Gøy å være så fornøyd med noe jeg har laga selv :) 


I tillegg til å kle seg varmt og godt, er det jo gøy å smykke seg litt av og til.

Her kommer informasjon til mine kjære lesere - ikke for å rette pekefinger, men fordi det sikkert er mange som ikke tenker over at det er lurt å kjøpe brukte smykker.

Det finnes enorme mengder halskjeder, armbånd og øredobber hjemme hos de fleste av oss. Disse brukes aldri eller svært sjelden. 

I tillegg er smykkeindustrien en svært "skitten indurstri" der miljøproblemer, brudd på menneskerettigheter, konflikter og utnytting av arbeidskraft under produksjonen er vanlig. 

Smykker av gull, diamanter og edelstener er ofte verstingene.

Her (link) kan du lese om smykkeindustriens lite vakre bakside. 

Smykkene jeg har tatt bilde av er bruktkjøp.Bruker du mye smykker?

7 kommentarer:

 1. Herlig bruktkjøp!! Likte også godt jakken din, FØr jeg så hvilket merke det var... liker sååå godt jakker og gensere som er rundstrikket!! nøytral og fin farge også! Og nei, her smykkes det ikke så mye om dagen... ikke like praktisk alltid... fin søndag kveld i vinden!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her blåser det godt, men tenker nok det rusker litt ekstra godt hos dere :)

   Slett
 2. Så heldig du var som fann ei slik fin jakke:) Den såg veldig god ut! Eg bryr meg heller ikkje om merke, det viktigaste er at det har god kvalitet, ikkje kostar flesk og at det passar meg. No likar eg dårleg å kjøpe kle så det skjer ikkje så veldig ofte.....eg brukar gjerne kleda i årevis til dei nesten dett av meg:)) Smykke er eg også dårleg på - har eit turkis hjertesmykke frå dåpen og det går eg med heile tida. Ikkje eig eg så mange juvelar hellar og "juggel" får eg eksem av. (No høyrest eg veeeldig kjedelig ut....hi hi.... )
  Ønsker deg ei fin veke! Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, du høres da ikke kjedelig ut :) MInsten her fikk også et par fine dåpssmykker som jeg tar godt vare på. I tillegg har jeg et fint gullhjerte jeg fikk av min bestefar i dåpsgave. Det er jeg også veldig glad i.

   Slett
 3. Jeg har en stor blanding af dyrt tøj (som jeg næsten altid køber billigt og brugt) nyt tøj fra bla H&M og Føtex (selv om det nu også bliver købt brugt) og hjemmelavede ting...

  Og det samme gælder for mine børn, Det passer mig helt fint, og jeg er egentligt lidt ligeglad med om det er købt nyt eller brugt så længe det er pænt og i god kvalitet...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er slik jeg også tenker :)

   Slett
 4. Flotte saker! Og de blir bare enda flottere av at de nå har fått et nytt liv hos deg, i stedet for å ende på skraphaugen.
  Pludrehanneklem

  SvarSlett