I år har jeg planlagt å ha litt mer spiselig på verandaen.
Det er jo litt i vinden - dette med "kjøkkenhage", og jeg synes det er fristende å prøve å dyrke noe som jeg og barna kan følge fra frø til ferdig grønnsak. I fjor hadde eldstemann egen bringebærbusk og bringebærene vi fikk der var de søteste jeg noen gang har smakt.
Her er noen av småplantene mine som venter rundt om i vinduskarmer og på bord - på å få komme ut.
(Og med det været vi har her i sør, ser det ut til at det blir lenge til...)
(Og med det været vi har her i sør, ser det ut til at det blir lenge til...)
Jeg har sådd selv eller fått planter av slektninger: paprika, tomater, agurker, gulrøtter, poteter, hvitløk, sukkererter og ringblomst. I tillegg vil jeg ha lavendel - som er bra for humlene og en del krydderurter som jeg må kjøpe ferdig.
Husker at jeg så et program på barne-tv da jeg var liten. Der sådde de gulrøtter i melkekartonger så det ville jeg prøve i 2015 også :)
Må bare være ærlig på at jeg absolutt ikke har grønne fingre, men jeg mister ikke motet for jeg koser meg med å holde på med det.
Vi har ikke hage, bare en veranda. Der steiker sola dagen lang, men vinden kan bli ganske heftig. Tidligere år har jeg forsøkt å ha et mini-drivhus, men det blåste avgårde :)
I år kjøpte jeg jord hos Clas Ohlson. Den var uten torv = miljøvennlig. I tillegg skal jeg bare bruke miljøvennlig gjødsel.
Vil også tipse dere om ei spennende bok jeg lånte på biblioteket i går. Denne her:
Det finnes virkelig mange ville planter i naturen som ikke jeg visste vi kunne spise.
I år skal jeg prøve meg på denne her: Hva med løvetannpasta?
...og litt av denne vil jo være kjempefin i en salat.
I år skal jeg prøve meg på denne her: Hva med løvetannpasta?
...og litt av denne vil jo være kjempefin i en salat.
Dyrker du noe i hagen eller på verandaen?
Har du noen tips til spiselige ting i naturen du bruker til noe bestemt?
Har du noen tips til spiselige ting i naturen du bruker til noe bestemt?