lørdag 4. juni 2016

Syrinsaft



Ei venninne tipsa meg om at det går an å lage både saft og gele av syrinblomstene. 
Jeg prøvde meg på saft, og den har forsvunnet raskt i det varme været som plutselig landa med et brak så jeg tenkte jeg kunne poste oppskriften på bloggen. Kanskje flere som har syriner i hagen :)

Du trenger:
ca 20 blomsterklaser
1 kg sukker
1 liter vann
2 økologisk lime
25 g sitronsyre

Fjern blomstene fra stilken. Kjedelig jobb, men verdt bryet :) 
Kok opp vannet. 
Kutt limene i skiver.
Hell det varme vannet i en bolle.
Rør i sukker og sitronsyre. 
Ta i lime og blomster.
Rør godt og la blandingen stå og kjøle seg ned.
Settes i kjøleskapet.
Etter tre dager her, presses limen flat med ei sleiv og hele blandingen siles.

Så kan du bare helle frisk og hjemmelaga saft på rene flasker. 



2 kommentarer:

  1. Det både høyrest og ser fantastisk godt ut! Nydelig farge på den safta altså:) Harsyrin men no er den på hell og i år hadde den veldig få blomster fodi mi kutta den ned i fjor. Den sorten vi har blir veldig høg og litt skranglete i veksten. Har lyst å prøve denne oppskrifta men då må eg nok ha fleire tre å hauste av ;)
    Flott ver her også for tida men her er slik kald nordavind at det nesten ikkje er råd å vere utandørs. I dag har eg flytta meg rundt heile huset i takt med vind og sol men enda opp inne tilslutt:)

    SvarSlett
  2. Wow! Hvor ser det bare smukt og lækkert ud - det har jeg aldrig hørt om før! :-) Hvordan smager det egentlig? KH Lilly

    SvarSlett