mandag 31. oktober 2011

Tapet


Bruktfunn :-) 

Skulle til å gå ut av butikken da blikket falt på denne rullen som lå helt alene på et bord... 
- den var jo litt retro og fikk helt klart lov å bli med hjem! 
(Fargene er enda finere i virkeligheten enn jeg får frem her.)

Det var nesten en hel rull så jeg vil ikke begynne å klippe i den til små prosjekter, vil heller vente til noe større...et skap eller en liten vegg...


Har sett samme tapet i en rosa/rød nyanse. 
Noen som vet om den finnes i gul/orange? 
Det hadde jeg likt å fått tak på :-)


søndag 30. oktober 2011

Award




Jeg har vært så heldig å få en Award fra en dansk blogg - den finner dere her
Takk Karina - det var hyggelig:-) 

Med awarden følger dette:
Man skal linke til den man har fått awarden av og gi awarden videre til 5 bloggere med færre enn 100 lesere OG svare på 5 spørgsmål.

1. Hvorfor begyndte du å blogge?
Jeg satt mye hjemme da jeg var gravid og etter fødselen. Ble fort lei det som ble vist på TV. Plutselig oppdaget jeg en verden av blogger på Internett med utrolig mange flinke jenter som viste flotte ting som de hadde laget selv, fine bilder, gode tips og underholdende skrivning. 

2. Hvilke blogger følger du?
Jeg liker godt blogger som kan inspirere til håndarbeidsprosjekter, gjenbruk og grønn hverdag, sunn mat og ikke minst er flinke til å skrive. Et godt sammensurium av ulike ting altså... 

3. Favorittfarve/r?
Jeg liker godt fargene lysorange og gul nå, men det skifter ganske ofte. 

4. Favorittfilm/er
"Scindlers liste" er utrolig sterk. Og det samme er "Livet er herlig" / "La Vita e´bella". (Hvis du ikke tar frem papirtørkle boksen her, så feiler det deg noe!) 

5. Hvilke land drømmer du om å besøke og hvorfor?
USA. 
Har vært der flere ganger og lengter stadig tilbake...Hyggelige folk med bakgrunn fra hele resten av verden OG If you can´t find it here, you can´t find it anywhere...


Jeg velger å gi awarden videre til:



En blogg til å bli i godt humør av! 
Herlige "geriljabroderi" og masse humor i innleggene som hun legger ut.

Kreativ blogger som syr mange flotte ting av retrostoffer og dessuten er ei initiativrik jente - har samla inn penger via sin blogg til noen som trenger det mer enn vi.

Ganske ny blogger. Hun liker gjenbruk og "gjør det selv" prosjekter. Nå er hun blitt fridd til, så da håper jeg på litt innlegg om det :-) 


En hyggelig blanding av matoppskrifter, fine stoffer, håndarbeid og gamle møbler. Har mange skjønne stoffer som jeg kan sikle etter ;-)

En koselig blogg av ei jente som syr mange fine ting og skriver om ulike DIY prosjekt. 

Håper dere alle får ei fin uke!
:-) 

torsdag 27. oktober 2011

Stempel


Det er ikke alltid de store ting som gjør meg glad. 
Noen små stempler = lykke 

Jeg er fæl til å spare på alt mulig av stivt papir: Når du kjøper tynne strømpebukse, så ligger det ofte en grå/hvit bit stivt papir som strømpene er brettet rundt. Denne synes jeg er fin til å lage små kort av. Synes det er dumt å kaste så mye papir som de fleste av oss gjør. 
Papir er jo trær dersom vi ikke snakker resirkulert papir...

Stemplene er supre til alt mulig rart. 
Kort er jo bare en mulighet. 

Vi stoffgale kan jo stemple litt stoff med stoffmaling slik denne damen har gjort. 

Man kan også pimpe opp gråpapir eller til og med avispapir til litt mer spennende innpakningspapir...


Noen med flere tips til hva vi kan bruke slike stempler til ? 
:-)

onsdag 26. oktober 2011

1960-talls dukke


Denne søte dukka -tror den er fra 1960-tallet-fikk jeg kjøpt på loppemarked. 
Jeg falt pladask! 
Den hadde helt fint hår, ikke slitt som mange gamle dukker har, og samme størrelse som Tjorvendukka mi. 

Morsomt var det også å finne klærne som var sydd til den - på et helt annet sted på loppemarkedet. 
Av og til har man flaks :-)

Synes klærne er så supre i 1960-talls snitt og veldig annerledes enn klærne som selges til dukker nå til dags. 

Her - et lite "moteshow" :





 





mandag 24. oktober 2011

Hverdagsmiddag


Det har vært/er hummerfiske her sør. 
Jeg er heldig som har en flink fisker i huset.

Litt brutal avlivning for sarte sjeler, man ganske rask...


Min favoritt! 

Hummer på en tirsdag - selvsagt,  
"fordi jeg fortjener det! " 

:-)


Hva skal du ha til middag i dag? 


søndag 23. oktober 2011

Gyngehest og cordfløyelsbukser


Hils på min gamle gyngehest fra 1970-tallet. 
Den fikk litt hard medfart da guttene var små, men med litt knokefett (og godt lim) fikk vi fiksa den.  Elsker den enkle hesteformen. 

Tulla mi går rundt her. Hun begynte å gå da hun var 9 mnd...puh! Å stå og ri på hesten er voldsomt stas. Vi må passe på at hun ikke faller til sida, for hun blir så veldig ivrig og balansen er ikke helt hundre enda... 

En annen flink blogger har også blogget om gyngehest i dag - ta en titt der også da vel :-)


Var på bruktbutikk og gjorde et lite funn fra 1970-tallet: snekkerbukse i cordfløyel og liten rød koffert. Yess! 

Det var også en utrolig tøff vinterjakke i orange med fuskepelskrage og et lite brodert dyr på siden, men stoffet var "uber"syntetisk så jeg ville ikke bruke den på minien. Hadde den vært i bomull så hadde den garantert fått bli med hjem...kjenner at jeg enda lurer på om jeg skulle kjøpt den med når jeg skriver dette...typisk meg å ikke klare å bestemme meg!


Cordfløyel var tingen på 1970-tallet. 
De små koffertene var også vanlige på barnerommene. 
Denne blir fin til dukketøyet jeg syr til Tjorvendukka


 

Har funnet frem min egen røde og blå snekkerbukse fra da jeg var lita. Synes den er skikkelig tøff selv om den er helt tynnslitt på kneene. Jeg vil sette på et par hjertelapper, eller kanskje eplelapper?  
JA til å ta vare på gamle ting :-)


torsdag 20. oktober 2011

Opprydning


Før lille Bøllefrø ble født, hadde jeg shoppa garn til ei lita babyjakke. Selvsagt falt valget på orange! Svigermor som skulle strikke for meg, kikka rart da jeg kom med garnet: "Eh, er du sikker på at du vil ha den fargen?" spurte hun meg med dårlig skjult misnøye. Jo, jeg var helt sikker! 

Jakka ble i mine øyne superfin og ble brukt da vi transporterte nyfødt lita tulle hjem fra sykehuset i minus 10 grader. (Bøllefrø er født i desember 2010) I tillegg var det jo helt opp i nærmere minus 20 grader i fjor vinter her sør, så jakka ble gull verdt. 

Jeg er så glad i jakka at jeg ikke har klart å pakke den vekk. Den har hengt til pynt på rommet. Nå syntes jeg det var på tide å si adjø og legge den bort sammen med andre klær som er blitt for små. 

Noen ting har spesielle minner.  
Jeg er nok litt for glad i slike ting. Skulle av og til ønske jeg kunne leve mer som Mahatma Gandhi, men det får jeg ikke til...
Tusen takk for alle koselige kommetarer på forrige innlegg :-)

onsdag 19. oktober 2011

Kakeboks


Er ikke dette herlige farger og skjønt mønster? 
Mannen min hadde sett boksen hos sin bestemor og tenkte på meg med en gang. Den hadde spindelsvev på seg så det var nok sant som bestemoren sa at nei den brukte hun ikke lengre. Hun hadde gått over til å ha kakene i brukte isbokser av plast.  Retroboksen kunne han bare få. 
Jippi, her hos oss står den nå til pynt på kjøkkenet. 
(Det får dere altså ikke noe foto av, for mitt kjøkken fra 1990 passer ikke helt inn blant alle de lekre interiørbloggfotoene som florerer. Jeg vil gjerne la kjøkkenet mitt tro det er superfint og beholde selvsikkerheten litt til-til vi er ferdige med småbarnstiden.  ;-)


mandag 17. oktober 2011

Hjelmlue


Fant et lite sett med kjøkkenbrikker på Fretex - eplemønstret. 
Hadde litt mykt uglestoff i flanell og bånd liggende. Tenkte at jeg ville prøve å sy ei slik hjelmlue som er så populær hos en del av sybloggerne. 
Mønsteret jeg brukte var fra Gynter, selvsagt :-)


Jeg valgte å tegne av størrelse 2 år selv om jenta mi ikke er 1 år enda. Tenkte at dersom jeg ikke klippa sømmonn så ville lua passe i tillegg til at nå slipper jeg å tegne av og klippe nytt mønster til neste høst! 

Latskapen lenge leve, men det endte opp veldig greit. 
Lua ble litt stor, men jeg synes det er lurt at den rekker langt ned i nakken og godt rundt ørene og i panna. 


I tilfelle noen lurer: Jeg driver å leker meg litt med blogg "looken" min... (Jeg er jo skytte, og vi går fort lei og vil ha forandring...) 
Har nå blogget i snart tre måneder. Merker at det er litt avhengighetsskapende. Får abstinenser når dataen er ute av syne. Og så er det jo utrolig fint når noen legger igjen noen ord.

 Kom over flaggtelleren. Ble veldig overrasket over hvor mange utenlandske personer som finner bloggen min. Har lært meg noen nye flagg i det siste, og det er jo topp :-)

Satte inn den google oversetteren mest for gøy. Den oversetter jo heilt inni natta mye feil, men det er i grunnen litt morsomt å lese innleggene på f.eks. engelsk, dansk og tysk, synes jeg da.... (Man får jo ofte den beste morroa når man lager den selv, jeg er en enkel sjel ;-)

Jeg liker mange ulike typer blogger, for det er jo mye likt å se hos f.eks. interiør bloggerne. Merker at jeg liker best de bloggerne som lager fine ting som de viser (så jeg kan bli inspirert), men også de som får meg til å le eller tenke over noe fordi de er så flinke til å skrive. 

Dette med følgere og sidevisninger er også interessant. Jeg kan ikke helt forstå noen av de tallene som enkelte blogger har her. Så mange følgere og sidevisninger - det virker helt sprøtt :-) 
Jeg får vel begynne å lokke med en slik "gibort" greie jeg også skal det bli noe på meg ;-)




søndag 16. oktober 2011

Guttas tur!




Her har jeg brukt et gammelt gardin med eplemønster og litt rutete stoff. Den ferdige blusen ble jeg veldig fornøyd meg bortsett fra at den gule lappen midt på ble litt for stor. Er også litt usikker på knappen. Den klarte jeg å sy på feil vei...men det får være til jeg får litt ekstra tid...
Mønsteret er Gynthers. 
Guttene ble heldigvis også fornøyde, og det er jo det viktigste 
:-)



Jeg er veldig glad i dette stoffet. Jeg kjøpte faktisk en kjole laget av flinke Ida i samme stoff før jeg kom over gardiner med samme mønster. Dersom dere ikke har tittet inn på hennes blogg bør dere gjøre det. 
Siden jeg skulle sy lappeteppe på den tiden jeg kjøpte kjolen spurte jeg Ida om jeg kunne kjøpe en liten bit av eplestoffet. Da var hun så snill at hun sendte med en bit stoff helt gratis. Majakjolen jeg kjøpte av henne var veldig fin med supre retroknapper. 
Jeg gleder meg til snuppa mi kan bruke den :-) 


Fin uke til alle dere ute i bloggverdenen :-)

fredag 14. oktober 2011

Dukkeboken


Denne lå igjen på et loppemarked. 
Jeg syntes den var gøyal til 2 kroner.... 


Den inneholder oppskrifter på en hel dukkefamilie og garderoben deres. 
Noe syes, noe strikkes og noe hekles.


 I tillegg til oppskrifter og mønster har forfatteren laget en liten fortelling rundt familien. De gifter seg, får barn, drar på ferie, feirer jul osv. Jeg kunne godt tenke meg å strikke en slik familie, litt dukketøy og så lese boka for barna. MEN - jeg har en del foran på min "to do list" så dette er bare et "kanskje" prosjekt...
:-)

Boka er fra 1969.

I år har Arne og Carlos kommet ut med en ny strikkebok , og denne har  oppskrifter til en haug med ulike strikkedukker med tilbehør. Jeg kikket i boka og ble positivt overrasket. Syntes den var mer spennende inni enn forsiden vitnet om. Kanskje et tips til alle dere strikkeglade der ute? (Kikk på videoen nederst på linken hvis du vil få et inntrykk av boka/dukkene deres.)

onsdag 12. oktober 2011

Når stillheten senker seg...



Av og til blir det veldig stille i huset. 
I et hus med tre små er det herlig. 
Endelig kan mor få gjort noe, få konsentrert seg om noe for seg selv i flere minutter sammenhengende, uten å bli avbrutt av ei lita snelle som vil ha oppmerksomhet...

Plutselig presser en liten tanke seg frem og forstyrrer mors gode ro. 
En mistanke banker på. 
Jeg kjenner uro i magen.

HVORFOR er det blitt så stille? 



Stillheten betyr dessverre litt for ofte at noe er i gjære...

Selv om mitt lille bøllefrø aldri har sett et strikketøy før i sitt korte liv, skjønte hun at dette var noe hun måtte leke med uten at mamma merket det...
Det tok ikke mange minuttene før hun hadde dradd av en haug med masker flere pinner nedover...NEEEEI...
Jeg hater å plukke opp masker!

Heldigvis er denne lille vesten sannsynligvis den enkleste vesten det går an å strikke. Jeg ble ferdig på en kveld. Dere erfarne bloggdamer har sikkert alt strikket en haug av disse, for dere har funnet det geniale mønsteret for lenge siden, men til dere som ikke har funnet det enda. Mønsteret er fra Pickles og ligger her.
Her snakker vi om strikking for dummies :-)
Enklere går det ikke an å bli! 

 

Jeg har brukt Drops´Classic Alpaka, tykke typen. 
(Det gikk med 1 1/2 nøste til størrelse 1 år.) 
Kommer garantert til å strikke flere av disse - i andre farger. Fikk lyst til å prøve en i perlestrikk også.

Det er dessuten toppers at jeg endelig kan få brukt noen av de litt for mange knappene som jeg har samlet på, men som jeg ikke har så mange like av. 
Hva med to ulike knapper på en slik vest?

Strikker du på noe i høst? 

:-)

lørdag 8. oktober 2011

Etsy



Som mange andre er jeg skikkelig begeistret for Etsy. Det kryr virkelig av kreative og flinke folk der, og det er helt utrolig hva man kan finne. 
Lampa over kan du finne her hos denne dama. 

Lampa er laget av plastflasker (!) 
Elsker gjenbrukstanken bak og synes den har litt 1970-talls "wibe" over seg..








  • Sarah Turner
  • Nottingham, england, 
    United Kingdom